RNHB ziet volop mogelijkheden voor vastgoedinvesteerders

Vastgoedfinancier RNHB gaat in een hogere versnelling. Want ook in deze tijden van schaarste op de vastgoedmarkt zijn er volop kansen. “We zien genoeg mogelijkheden binnen en buiten de Randstad voor wie wil investeren in vastgoed,” vertelt Ivo Knottnerus, CEO van RNHB aan VJ. Dat geldt zowel voor commercieel vastgoed als voor woningen.

RNHB is expert op het gebied van het financieren van vastgoed en verstrekt beleggingshypotheken voor verschillende soorten panden. Bijvoorbeeld woningen, winkels, kantoren of andere bedrijfsruimten. “Dankzij onze vastgoedexpertise kunnen we de klant goed helpen en ondersteunen bij de kansen die hij of zij ziet. Ook als dat project net even anders is, zoals het ombouwen van een bedrijfspand naar appartementen,” vertelt Knottnerus.

“We kijken continu hoe wij onze klanten beter kunnen bedienen en welke oplossingen we kunnen aanreiken. Als vastgoedfinancier dragen wij ook bij aan een goed woonklimaat, door bijvoorbeeld energiebesparende verbouwingen te financieren. We onderzoeken steeds hoe we onze proposities kunnen doorontwikkelen,” zo legt Knottnerus uit.

Beleggingshypotheken in allerlei segmenten
Op dit moment biedt RNHB, dat sinds drie jaar op eigen benen staat, beleggingshypotheken aan in verschillende vastgoedsegmenten. Daarmee bedient RNHB zowel de startende als de professionele vastgoedbelegger. En voor klanten zijn er volop mogelijkheden om door te groeien. De vastgoedfinancier waarvoor inmiddels 130 mensen werken, concentreert zich, naast verhuurhypotheken voor buy-to-let beleggers, ook op het middensegment van 5 tot 25 miljoen euro.

“Dit is het segment waar op dit moment weinig aanbod is voor investeerders. Er zijn enkele partijen waar je met kleinere financieringen tot 1 à 1,5 miljoen euro terecht kan, echter vaak met een beperkt productaanbod. En de bekende banken richten zich met name nog op de grote financieringen vanaf 25 miljoen euro. Daartussen, in het middensegment willen wij ook de beste financier zijn met gerichte vastgoedfinancieringsoplossingen voor onze klanten.”

Diepgaande vastgoedkennis
En met ‘beste’ bedoelt Knottnerus dat RNHB een financier is met diepgaande kennis van vastgoed. “Alles bij ons staat in het teken van vastgoed. Als een klant kantoren wil transformeren in duurzame woningen, dan kunnen wij informatievoorziening en financiering op maat aanbieden. Bijvoorbeeld informatie over vergunningen en verduurzamingsmaatregelen."

Om klanten nog beter te bedienen heeft RNHB recent een nieuw Real Estate Advisory team aangesteld. Vier ervaren vastgoedspecialisten, afkomstig van onder andere Savills en Syntrus Achmea RE&F, denken mee bij de financieringsaanvragen.

Klant en het te financieren pand centraal
“De brede vastgoedkennis van RNHB biedt onze klanten een verbeterde dienstverlening. We kijken gedetailleerd naar elke aanvraag. Als we kansen zien en er zit een goed plan achter, gaan we graag in gesprek met de klant om de mogelijkheden te bespreken. Onze concurrenten zeggen sneller wat ze wel en wat ze niet willen financieren. Dat doen wij niet. Wij stellen de klant en het te financieren pand centraal in de behandeling van de financieringsaanvraag."

"Daarbij kijken we naar de potentie van het pand en de plannen die de klant daarmee heeft. Een goed voorbeeld daarvan is de financiering van de transformatie van een kantoorgebouw in Amersfoort naar 24 koopwoningen. Ook financieren we een kantoorpand in Hoofddorp, waarbij het huurcontract tussentijds beëindigd kan worden. Dankzij de plannen van de klant en de potentie van het pand, konden we een passende financiering bieden ondanks voormeld risico van tussentijdse beëindiging van de huur gedurende de looptijd van de financiering," aldus Knottnerus. 

Buy-to-let beleggers
Knottnerus wil ook voor de startende buy-to-let beleggers een lans breken. “Drie jaar geleden waren dergelijke vastgoedbeleggers nog praktisch onbekend. Nu zie je een aantal partijen die hen financieringen verstrekken. Vanuit vastgoedexpertise financiert RNHB beleggingspanden voor allerlei klanten: van consumenten tot professionele vastgoedbeleggers. En biedt het klanten de mogelijkheid om door te groeien."

Wat de loan-to-value betreft: die bedraagt voor commercieel vastgoed zoals kantoren, winkels en bedrijfsruimten maximaal 70% en voor woningen maximaal 80%.

“Onze vastgoedfinanciering en de maatschappelijke impact daarvan is tastbaar. Alles heeft uiteindelijk met vastgoed te maken. We hebben er allemaal belang bij dat mensen in een mooie winkelstraat komen, in een fijne en duurzame woning leven en in moderne kantoren werken. Het is mooi dat wij als financier hieraan kunnen bijdragen”, zo besluit Knottnerus.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022