Het Collin MKB Leningen Fonds biedt vastgoedinvesteerders een unieke kans om met gemak kapitaal te spreiden over tientallen leningen. Het beoogde rendement is meer dan 7 procent en de minimale inleg bedraagt 100.000,- euro. Dit fonds is speciaal voor investeerders die rendement willen behalen door te investeren in vastgoed met hypothecaire dekking als zekerheid”.

 

 

Waarom het Collin MKB Leningen Fonds?
‘De gemiddelde vastgoedbelegger is op zoek naar rendement, maar ook naar zekerheid. Het overgrote deel van de leningen in dit fonds heeft vastgoed als onderpand, wat betekent dat een investering is gedekt door “stenen”. Deze dekking biedt een garantie van minimaal 75 procent (hypothecaire) onderpandswaarde over de totale investeringsportefeuille, wat betekent dat een investering bij eventuele problemen grotendeels gedekt is door de waarde van het ingebrachte onroerend goed. Dit fonds biedt met het beoogde rendement dan ook de ideale combinatie tussen rendement en zekerheid’ – Jeroen ter Huurne, oprichter en CEO Collin Crowdfund & Finance Experts

 

 

 

Spreiding leidt tot zekerheid
Voor vastgoedinvesteerders is de spreiding van hun portfolio essentieel. Het beperkt de risico’s en leidt op die manier tot meer zekerheid. Het Collin MKB Leningen Fonds biedt de mogelijkheid om de inleg te spreiden over tientallen leningen, zonder dat ieder project afzonderlijk geanalyseerd hoeft te worden. Om die spreiding te waarborgen wordt tot een gelimiteerd maximum van het leenbedrag of tot een maximum van het fondsvermogen geïnvesteerd per leningaanvraag.

‘Wij zagen dat er behoefte was in de markt naar spreiding, zekerheid en gemak. Met het Collin MKB Leningen Fonds spelen wij in op alle drie die behoeften’ vertelt CFO Bas Denissen.

 

 

Aantrekkelijk rendement
Het beoogde netto rendement van het fonds bedraagt minimaal 7 procent, gebaseerd op eerdere resultaten van zowel Collin Crowdfund als Finance Experts. Met de minimale afboekingen over de afgelopen drie jaar wordt een netto rendement van 7,85 procent geprognotiseerd. Boven de 7 procent netto rendement ontvangen investeerders 70 procent van het extra netto rendement en de fondsbeheerder 30 procent.

Transparante kostenstructuur
‘Transparantie is waar Collin voor staat. Investeerders betalen een eenmalige startvergoeding van 1 procent over het ingelegde bedrag. Daarnaast betaalt het fonds een maandelijkse beheervergoeding van 0,08 procent over het openstaande investeringsbedrag. Deze kosten worden direct verrekend met uw rendement. In de voorgaand benoemde prognose, van minimaal 7 procent netto rendement, is deze beheervergoeding al opgenomen.

Aflossingen worden de eerste twee jaar herinvesteerd en daarna maandelijks uitbetaald. De rente ontvangt u maandelijks vanaf twee maanden na de startdatum van het fonds. Op deze manier weet u precies waar u aan toe bent’, vertelt Jeroen ter Huurne.

Trackrecord
Op 16 september 2024 lanceerde Collin haar eerste fonds. Daarbij hebben zij maar liefst 5,8 miljoen euro opgehaald. Dit geld is inmiddels volledig geïnvesteerd tegen een gemiddelde effectieve jaarrente van meer dan 9 procent. Verrekent u dit met het gemiddelde aantal defaults en kosten, wat uitgebreid terug te vinden is op de website van Collin, dan komt u geprognotiseerd ruim boven de 7 procent uit.

Maandelijks worden participanten van het fonds op de hoogte gehouden over de voortgang van het fonds.

Waarom investeren met Collin Crowdfund?
‘Met een trackrecord van meer dan 800 miljoen euro aan verstrekte financieringen en ruim 2.500 ondernemingen die met succes via Collin zijn gefinancierd, heeft Collin een stevige reputatie opgebouwd in Nederland. Door de samenwerking te zoeken met joint ventures zoals Finance Experts en Investormatch hebben wij onze kennis en ervaring rondom vastgoedfinanciering en fondsbeleggen verder versterkt. Deze drie partijen hebben gezamenlijk zo’n 1 miljard euro aan financiering verstrekt, wat bijdraagt aan de solide basis van het Collin MKB Leningen Fonds’ vertelt CFO Bas Denissen.

Interesse?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het Collin MKB Leningen Fonds en hoe u kunt profiteren van gespreide vastgoedinvesteringen met solide dekking? Maak uw interesse voor het volgende fonds, dat in november van start gaat, kenbaar of neem contact met ons op via onze website.

Reacties

Vastgoedfinanciering Special 2024

Voorwoord Special Vastgoedfinanciering 2024

‘Er is veel meer mogelijk in het financieringslandschap dan beleggers denken’

'Online gemak met een persoonlijke touch'

‘Het fundament is gelegd, nu gaan we het productaanbod verbreden’

"Wij vinden subsidiemogelijkheden voor investerings- en innovatieprojecten"

‘Vastgoedfinancieringsmarkt weer in beweging’  

Woningmarktcrisis,…..? Nu komt het aan op visie en een betrouwbaar netwerk

‘Verandering is de enige constante in de vastgoedwereld’

Duurzame woningverbetering doet vraag naar renovatiefinanciering groeien

"Kern van onze dienstverlening: flexibele financieringsoplossingen voor ondernemers met behulp van privaat vermogen"

’Vastgoedportefeuilles toekomstbestendig houden is een complexe puzzel’

Zorgeloos beleggen in vastgoed met een mooi rendement

’Als de business case klopt dan vinden wij op een efficiënte manier een goede financiering’

Grenzen verleggen in vastgoedfinancieringen

'Beleggingspanden-financiering.nl: ‘We nemen de obstakels in de hypotheekmarkt weg’

“We zitten midden in een volledige transformatie van de CRE Lending markt in Europa"

‘Wij financieren de herstructurering van werk-naar-werk waar de markt dat niet oppakt’

Belgische nieuwkomer biedt investerende Noorderburen een interessante propositie

'We zijn niet van het snelle geld en hechten zeer aan langjarige relaties'

‘We bieden tijdelijke vastgoedfinancieringen terwijl we investeren in langdurige relaties'

‘We zijn er voor beleggers om samen een portefeuille op te bouwen en waarde toe te voegen’

Investeer in vastgoed met het Collin MKB Leningen Fonds

Briqwise: ‘We combineren zekerheid met gezond boerenverstand’

Volledig toegang tot Vastgoedjournaal?