Belangrijke uitspraak voor ontwikkelaars en overheden over omgevingsrechtelijke besluiten
UITGELICHT

Belangrijke uitspraak voor ontwikkelaars en overheden over omgevingsrechtelijke besluiten

Belanghebbenden bij een bestemmingsplan, omgevingsvergunning of natuurvergunning krijgen ruimer toe­gang tot de bestuursrechter. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State van vandaag. Zo kan er nu zonder voorafgaande zienswijzen beroep ingediend worden tegen omgevingsrechtelijke besluiten en besluitonderdelen. Michiel van Driel van Stijl advocaten gaat in op de zaak.

13:55 - 3 dagen geleden | leestijd 3 minuten
Einde verhuurderheffing in zicht?

Einde verhuurderheffing in zicht?

In de verkiezingsprogramma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021 is veel aandacht voor de verhuurderheffing. De partijen lijken tot op zekere hoogte eensgezind: de verhuurderheffing moet worden aangepakt. Betekent een nieuw kabinet ook het einde van de verhuurderheffing? BDO licht de kwestie toe. 

6 april 2021 om 14:37 | 4 min

Invoering Wet maximering huurprijsverhogingen geliberaliseerde huurovereenkomsten

“Voor het eerst maximum aan huurverhogingen in de vrije sector”, kopte Het Parool op 23 maart 2021. De kogel is door de kerk, want de Eerste Kamer stemde in navolging van de Tweede Kamer in met het wetsvoorstel van PVDA Kamerlid Henk Nijboer. Evert Baart en Wiert Jan Berghuis, beiden advocaat bij Van Diepen Van der Kroef, leggen kort uit wat dit voor gevolgen heeft voor verhuurders van geliberaliseerde woonruimte.

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021