Q&A Omgevingswet: plan-m.e.r. voor normstellingen onder de Omgevingswet
UITGELICHT

Q&A Omgevingswet: plan-m.e.r. voor normstellingen onder de Omgevingswet

Iedere week zullen op VJ de juridische experts van NewGround Law een facet behandelen van de Omgevingswet, de nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van de fysieke leefomgeving. Vandaag gaan Erwin Noordover en Tine Leemans – van Koten in op de gevolgen van de Nevele uitspraak van het Hof van Justitie en de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak over het Windpark Delfzijl.

12:00 - 3 dagen geleden | leestijd 5 minuten
Wanneer is een verhuurder aansprakelijk voor geluidsoverlast?

Wanneer is een verhuurder aansprakelijk voor geluidsoverlast?

Kun je als huurder van woonruimte bij geluidsoverlast aankloppen bij de verhuurder voor compensatie? Met die vraag meldde zich laatst een verhuurder bij advocaat Pieter van Goor van Alex Advocaten. Deze verhuurder is eigenaar van een appartementencomplex midden in een stad en vreesde claims van huurders vanwege geluidsoverlast van een bouwproject. 

22 juli 2021 om 08:30 | 3 min | 1
Let op bij tijdelijke verhuur van een complex conform de Leegstandwet!

Let op bij tijdelijke verhuur van een complex conform de Leegstandwet!

Om de leegstand te beperken wordt er in de Leegstandwet de mogelijkheid geboden om het complex tijdelijk als woonruimte te verhuren. Hierbij worden dwingendrechtelijke huurwetten buiten werking gesteld en dit geeft veel vrijheid aan de verhuurder. Er zijn echter ook nadelen verbonden aan het tijdelijk verhuren conform de Leegstandwet. Lees hier welke.

Wat te doen bij een boekenonderzoek of bedrijfsbezoek van de Belastingdienst?

Moet er meteen geschrokken worden van een controle door de Belastingdienst? Nee, uiteraard niet meteen. Maar goed nadenken over wat de rechten van een ondernemer zijn en wat de Belastingdienst allemaal wel en niet mag, is absoluut aan te raden. Fiscaal advocaat Charlotte Bikkers en tax consultant Mike Hagendoorn schreven er het volgende artikel over. 

Q&A Omgevingswet: Duitsland op de vingers getikt door het Hof van Justitie

Iedere week zullen op VJ de juridische experts van NewGround Law een facet behandelen van de Omgevingswet, de nieuwe wet- en regelgeving en nieuwe jurisprudentie op het gebied van de fysieke leefomgeving. Vandaag gaan André Gaastra en Jaafar Massali in op het arrest van het Hof van Justitie van de Europese Unie (het Hof) tegen de Bondsrepubliek Duitsland (Duitsland).

Lees onze special over Hoogbouw Special