Q&A Omgevingswet: Wet kwaliteitsborging bouwen: een streven naar verbetering van de bouwkwaliteit

Q&A Omgevingswet: Wet kwaliteitsborging bouwen: een streven naar verbetering van de bouwkwaliteit

Iedere week zullen op VJ de juridische experts van NewGround Law een facet behandelen van de Omgevingswet, de nieuwe wet- en regelgeving en nieuwe jurisprudentie op het gebied van de fysieke leefomgeving. Deze week bespreken Jaafar Massali en Pieter van der Woerd de Wet Kwaliteitsborging bouwen (hierna: Wkb) in relatie tot de Omgevingswet.

11 november 2021 om 13:50 | 6 min

De ontruiming bij onderhuur in het zorgvastgoed; let op!

Wat gebeurt er wanneer een woningcorporatie de huurovereenkomst met de zorgorganisatie, in de rol van hoofdhuurder/onderverhuurder, wenst te beëindigen vanwege onderhuur aan de verkeerde doelgroep ? Moeten de onderhuurders dan vertrekken? Dit artikel legt uit hoe het zit, inclusief een praktijkvoorbeeld.

20 oktober 2021 om 09:01 | 4 min

Q&A Omgevingswet: financiële zekerheidsstelling voor risicobedrijven verplicht voorschrift?

Wekelijks behandelen de juridische experts van NewGround Law een facet van de Omgevingswet, de nieuwe wet- en regelgeving en nieuwe jurisprudentie op het gebied van de fysieke leefomgeving, op Vastgoedjournaal. Deze week bespreken Jos Webbink en Welmoed Willemsen de financiële zekerheidsstelling voor majeure risicobedrijven in relatie tot de Omgevingswet.

12 oktober 2021 om 09:10 | 6 min

Korting op de huurprijs vanwege corona? Advies aan de Hoge Raad gepubliceerd

Sinds het uitbreken van de coronacrisis bestaat onduidelijkheid over de vraag of een verhuurder gehouden is tot het verstrekken van huurkorting en zo ja, op hoeveel korting de huurder aanspraak kan maken. De kantonrechter Roermond heeft aan de hoogste rechter in Nederland, de Hoge Raad, gevraagd hoe deze vragen beantwoord moeten worden. Advocaat huurrecht Elout Korevaar licht het advies toe en bespreekt enkele aandachtspunten.

4 oktober 2021 om 14:42 | 8 min

Blackstone betaalt door fiscale truc geen belasting in Nederland

Blackstone heeft een fiscale structuur opgetuigd waardoor het geen belasting betaalt in Nederland. De onderneming maakt op papier geen winst. De winst gaat via een fiscale constructie naar de Kaaimaneilanden en Jersey. Dit blijkt uit onderzoek van de Volkskrant.

25 september 2021 om 13:05 | 1 min

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021