Vijf niet te missen columns over de Omgevingswet

In 2022 zal de Omgevingswet in werking treden, een wet die alle bestaande wet- en regelgeving op het gebied van de fysieke leefomgeving vervangt. In aanloop hier naar toe hebben de juridische experts van NewGround Law iedere week op Vastgoedjournaal columns geschreven over de grootste veranderingen. Lees hier de belangrijkste op een rij.

De Omgevingswet vervangt alle bestaande wet- en regelgeving op het gebied van de fysieke leefomgeving (o.a. ruimtelijke ordening, milieu en natuurbescherming). Onder het motto “eenvoudig beter” zullen 40 wetten en 120 AMvB’s worden gebundeld in één wet en vier AMvB’s.

Hoewel op 1 april 2020 duidelijk is geworden dat de geplande inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2021 niet doorgaat en wordt uitgesteld tot 1 januari 2022, heeft de minister benadrukt dat afstel niet aan de orde is. Maar wat gaat er precies veranderen?

De juridische experts van NewGround Law hebben dit in kaart gebracht in de serie ‘Q&A Omgevingswet’ die wekelijks op Vastgoedjournaal verschijnt. Alhoewel alle delen relevante en nuttige informatie beschikken, heeft NewGround Law vijf delen uitgekozen die niet te missen zijn:

1: Inwerkingtreding Omgevingswet; gooit het Coronavirus roet in het eten?

2: Hoe ziet het overgangsrecht van de Omgevingswet eruit?

3: Hoe bereiden gemeenten zich voor?

4: Hoe draagt de Omgevingswet bij aan de lokale energietransitie?

5: Transitie naar gasloos wonen

De hele serie teruglezen? Klik hier.



Reacties


Laatste nieuws