Bestaande ruimte beter benutten; van parkeerplek tot creatieve woonoplossingen

Samen op zoek naar creatieve oplossingen om leegstand te voorkomen en omzet te creëren. Monoma huisvest 10.000 tot 12.000 mensen en lost leegstand zo creatief mogelijk op. Hiervoor werkt Monoma samen met gemeenten en vele bedrijven, zoals techbedrijf ParkBee waarmee parkeerleegstand aanpakken. 

Masih Nessar, Commercieel Manager Nederland van Monoma vertelt: “Monoma doet veel meer dan klassiek leegstandbeheer. Zo werkte Monoma onlangs samen met de gemeente Hoorn om 129 woningen voor statushouders te realiseren. Ook voor economisch daklozen denkt Monoma mee in oplossingen. Bewonen kan, maar er zijn veel meer oplossingen te vinden voor leegstand.

Monoma levert concepten voor creatief en flexibel wonen en werken. Daarvoor verzorgen we de juridische kaders die nodig zijn om panden te transformeren voor perioden tot tien jaar. Ook zorgen we voor aansluiting op lokale huisvestingsbehoeften: kantoren kunnen gemeubileerde studio's worden voor studenten of seizoenarbeiders, verzorgingshuizen en ziekenhuizen kunnen huisvesting bieden aan immigranten of starters.

Door ons werk krijgen we vaak toegang tot gebouwen van vastgoedeigenaren met parkeerplekken in de buiten- of binnenruimte. ParkBee geeft invulling aan de parkeerplekken van de gebouwen die we beheren. 

Wat Monoma boven de grond doet, doen wij eigenlijk onder de grond

Efficiënt gebruik maken van parkeerruimte 
Germano Brancatisano, Business Development Manager bij ParkBee zegt: “Wat Monoma boven de grond doet, doen wij eigenlijk onder de grond. We voorkomen parkeerleegstand door digitaal toegang te geven aan derden. ParkBee is met meer dan 550 parkeerlocaties in zes landen en integraties met verschillende parkeerapps in staat miljoenen gebruikers te bereiken. 

Voor Monoma een groot voordeel omdat leegstaande parkeerplekken ongewenste bezoekers kan aantrekken. ParkBee creëert reuring door toegang te verlenen aan derden. Hiermee komt er meer sociale controle op de locaties. Brancatisano: “Wanneer mensen voortdurend in- en uitrijden is de locatie te druk om een hangplek te worden. Uiteraard verleen je altijd voorrang aan bewoners of huurders. Dat is ook allemaal mogelijk binnen ParkBee’s Parkeer Management Portal. We werken ook veel met hoteleigenaren voor wie het interessant is flexibel parkeerplekken beschikbaar te stellen. De digitale toegang aan derden is voor veel vastgoedeigenaren een belangrijke reden met ons te werken. Via ons krijgen ze toegang tot de parkeermarkt. Hierdoor kan natuurlijk extra winst op de parkeerplek gemaakt worden.” Nessar: “De vastgoedeigenaar, Monoma en ParkBee, de parkeerder en de omgeving zijn hier allemaal bij geholpen. De vastgoedeigenaar kan wat extra omzet maken op de parkeerplek en de locatie wordt drukker bezocht.”

Flexibele oplossingen op de lange en korte termijn
Monoma krijgt vaak een aantal jaar het beheer over panden. “Het handige aan ParkBee is dat ze flexibel zijn en op de lange en korte termijn met ons meedenken. Een locatie kan binnen twee weken toegankelijk worden gemaakt voor publiek, maar we kunnen die toegang ook gemakkelijk weer dichtzetten. Daarnaast kunnen zij ook verder werken met nieuwe vastgoedeigenaren nadat ons contract wordt beëindigd. Nessar: “We leunen op elkaars netwerk en ondersteunen elkaar. Op dit moment is er zo’n gekte op de markt. We moeten echt samenwerken en creatiever worden in de omgang met ruimte. Dat kan op het gebied van wonen, maar minder parkeerplekken op straat zorgt ook voor extra ruimte in steden. Uiteraard zijn er geen kant- en-klare oplossingen. Mensen zeggen vaak dat we zoveel mogelijk moeten bouwen. En dat is onderdeel van de oplossing, maar kijk ook naar wat er al staat aan bijvoorbeeld kantoorruimtes of scholen, of garages en ga flexibel met die ruimte om. Je kan het zo gek niet bedenken of we kunnen het omzetten naar woningen.”  



Reacties


Laatste nieuws