Welke drie wereldrecords houdt Mitsubishi Elevators in handen?

Binnen een minuut van de kelder naar de 119de verdieping? Dan moet je wel over een heel snelle lift beschikken. Maar het kan, zo laat Mitsubishi (ja, ook in liften) zien in de Shanghai Tower, met zijn 632 meter het hoogste gebouw van China. Daar werden in 2016 trouwens, en passant, behalve een snelheidsrecord, ook nog twee andere records gevestigd, aldus Ronald Koedam, Head of Sales en Marketing bij Mitsubishi Elevator Europe: dat van hoogste lift en snelste dubbeldek lift.

Leuke weetjes voor in de boeken, maar niet het belangrijkste weet ook Koedam. Want uiteindelijk gaat het erom dat je mensen op een comfortabele manier verticaal van a naar b transporteert. En dat de gebouwbeheerder of -eigenaar daar zo weinig mogelijk omkijken naar heeft. Of, sterker nog, met de lift zelfs extra waarde kan toevoegen aan zijn vastgoed. Want Mitsubishi doet dat en verzorgt niet alleen de realisatie van liften, maar kan ook de complete exploitatie voor haar rekening te nemen. Daarover zo meteen meer, want om te beginnen vertelt Ronald Koedam meer over Mitsubishi Elevator Europe: “Wij zijn actief in de Benelux en een deel van Duitsland en vormen onderdeel van de liftendivisie van Mitsubishi, die wereldwijd actief is en in Azië veruit de grootste is. Dit even om een indruk te geven, want eigenlijk zijn we in Nederland niet zo bekend.”

In Azië realiseerde Mitsubishi al tal van spraakmakende liftoplossingen, zoals die reeds in de inleiding genoemde Shanghai Tower. In deze wolkenkrabber bouwde Mitsubishi in totaal maar liefst 106 (!) liften en hier werd ook de nieuwe apparatuur ontwikkeld waaraan de lift zijn hoge snelheid (21,5 meter per seconde, ofwel 74 km per uur) te danken heeft. En over ontwikkelingen en testen gesproken: Mitsubishi beschikt in de Japanse stad Inazawa over de eigen Solae Tower, waar jaarlijks zo’n 5 miljoen testritten met liften worden gemaakt. Hier wordt niet alleen onderzoek gedaan naar snelheid, maar ook naar veiligheid en duurzaamheid.

Verder lezen? Klik hier. Dit interview maakt deel uit van de VJ Special over hoogbouw

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022