‘Automatiseren waar het kan, maar uiteindelijk is financieren mensenwerk’

Nestr is meer dan een jaar actief op de Nederlandse vastgoedfinancieringsmarkt en blijft zich verder ontwikkelen met nieuwe innovaties en producten. Zo heeft Nestr per 1 maart de mogelijkheid om een aflossingsvrije hypotheek tot 70% LTV aan te vragen en is de aflossingssystematiek gewijzigd met lagere lasten tot gevolg. Wat gaat de toekomst allemaal brengen en waarom wil het bedrijf meer zijn dan alleen een vastgoedfinancier? VJ sprak hierover met Arnold van Hengstum, CCO en mede-eigenaar van Nestr Smart Finance.

Het bedrijf omschrijft zichzelf als ‘smart finance’. Hoe zie je dat terug bij Nestr? Van Hengstum vertelt aan Vastgoedjournaal: “We hebben het proces van aanvraag tot beheer meer geautomatiseerd dan gebruikelijk is in deze branche. De adviseur beschikt over de Nestr rekentool en kan een klant binnen een kwartier vertellen of financiering mogelijk is.  Met één druk op de knop kan hij de aanvraag indienen en binnen een uur heeft hij een aanbod in zijn mailbox.”

Nestr Smart Finance in een notendop: de financier is sinds november 2019 actief op de Nederlandse markt en heeft haar hoofdkantoor in Hoofddorp. Nestr verstrekt financieringen tussen €100.000 en €2 miljoen per aanvraag met een maximale loan-to-value van 80%. Het gaat om annuïtaire financieringen met een looptijd van maar liefst 35 jaar, de funding krijgt Nestr van een Amerikaanse bank. De financier richt zich hierbij op het verstrekken van financieringen voor objecten door heel Nederland.

Lees hier het volledige interview. Het maakt deel uit van de VJ Special over Vastgoedbeslissers.

 

Reacties