8% vastgoedlening live op Max Crowdfund

Het nieuwe crowdfundingplatform van Max Property Group, Max Crowdfund, is live. Na bijna 2 jaar ontwikkeling en een AFM traject van bijna 10 maanden is het platform live gegaan met 2 leningen van 8% rente! Men kan al vanaf €100 investeren en daarmee is het doel van Max Property Group, “Vastgoedinvesteringen toegankelijk maken voor iedereen” bereikt.

De eerste geplaatste lening met 8% rente en een looptijd van 6 maanden was gedekt door vastgoed in Nederland en werd in een week volgeschreven.

De tweede lening met 8% rente en een looptijd van 18 maanden is gedekt door vastgoed in het Verenigd Koninkrijk en is al voor ruim 30% volgeschreven ten tijde van dit artikel.

Screening
Voordat vastgoedleningen worden geplaatst op Max Crowdfund wordt zowel de rechtspersoon die de lening aanvraagt als de personen achter de rechtspersoon door Max Property Group gescreened. Als de casus er goed uitziet dan wordt een taxatierapport op het vastgoed aangevraagd en als de executiewaarde genoeg is om de leningaanvraag volledig te dekken dan pas wordt besloten om de lening te plaatsen voor het publiek.

Op de website van Max Crowdfund kan men zien hoe de score van een lening wordt uitgerekend en ook alle kosten staan transparant vermeld.

Volledig geautomatiseerd
Mocht men willen investeren in een lening op Max Crowdfund, dan moet men een account aanmaken, het identificatieproces doorlopen, compliance vragen beantwoorden en een tegenrekening registreren. Dit proces is volledig geautomatiseerd en kan in enkele minuten worden voltooid.

Er zijn heel veel leuke vastgoedprojecten die geld nodig hebben voor ontwikkeling, transformatie of renovatie en vaak geen geld krijgen van een bank. Daar is Max Crowdfund een ideale oplossing voor, want met een brugfinanciering van het publiek kan het project gerealiseerd worden.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022