Net begonnen met vastgoedinvesteringen? Je kon geen beter jaar kiezen!

Als je nieuwe belegger, heb je een hoop werk te doen. Sommige van de grootste fouten die je kunt maken zullen bij de start zijn. Dus of je nu ervaren of nieuw bent, er zijn een aantal stappen die je vroegtijdig kunt nemen om jouw passieve inkomen op de juiste voet te beginnen.

‘Nieuwe’ vastgoedbeleggers moeten zich eigenlijk altijd focussen op drie hoofdonderdelen:

  1. Het fundament
  2. De planning
  3. Netwerk uitbreiden

Net als bij huizen moet het fundament goed zijn

Wees geduldig
Je hoort altijd succesverhalen van bekende mensen die begonnen met investeren in onroerend goed, stoppen met hun baan, en daarna de wereld rond ging reizen. En dat is geweldig! Die verhalen zijn inspirerend, maar dat betekent niet dat jij exact hetzelfde gaat ervaren. Vergeet niet dat elke vastgoedbelegger de middelen moet hebben om überhaupt te kunnen starten. Er is altijd een risico verbonden aan investeren dus je moet nooit vergeten dat je ook geld kan verliezen.

Je verdient niet meteen veel geld dus je kunt het beste jouw baan houden. Dit is namelijk een geweldige bron van inkomsten die jouw investeringskracht kan voeden en daarnaast jezelf of jouw gezin blijft ondersteunen terwijl je begint met vastgoed. Ook kun je met jouw baan openstaande schulden aanpakken, een buffer ontwikkelen of renovaties aan nieuw onroerend goed gemakkelijk uitvoeren. Dus als je net begint en een baan hebt? Stop er dan nog niet mee. Je hebt eerst tijd nodig om voet aan de grond te krijgen. Dit geven ervaren beleggers ook vaak aan.

Jouw krediet
Het is van vitaal belang dat je een solide financiële basis hebt voordat je begint met investeren in onroerend goed. Helaas is het voor veel beleggers die net beginnen enorme uitdaging om een financiering te krijgen. Veel banken vragen namelijk voor een substantieel bedrag om een hypotheek te kunnen aanvragen. Het is dus zaak om een redelijk spaarpotje te hebben en daarmee de juiste stappen te zetten. Het gaat niet over snel rijk worden en helaas is er aanzienlijk kapitaal nodig voor het opbouwen van een mooi vastgoedportfolio. Neem nooit financiële beslissingen vanuit emotie.

Eerst moet je erachter komen wat jouw financiële situatie is. Ga langs bij een hypotheekadviseur of financieel planner om samen jouw situatie door te nemen, betaal verder alle openstaande schulden af of zorg voor snellere afbetaling waar mogelijk. Vermijd daarnaast ten alle tijden onnodige risico's en aansprakelijkheid.

Als je niet plant, ben je van plan om te falen.

Doelstelling(en) bepalen
Elke slimme belegger heeft een plan. Ze weten wat ze met hun beleggingen willen bereiken. Jouw plan heeft niet alleen een financieel doel: Het gaat erom hoe jij wilt jouw investeringen laat groeien, wat voor soort vastgoedbelegger je wilt zijn, en nog veel meer!

Voordat je begint met kijken naar vastgoed, neem een stap terug en schrijf jouw doelen op voor de lange termijn en ook de korte termijn. Ga op onderzoek uit. Kijk wat haalbaar is op dit moment en zoek uit wat de volgende stap wordt. Een tip is de website van Great Property Experience, voor tools om gemakkelijk te starten.

Financieringsmogelijkheden
Meer dan ooit hebben investeerders in onroerend goed toegang tot creatieve financieringsmogelijkheden. Je hebt de traditionele banklening, particuliere investeerders, crowd funding en nog vele andere. Voordat je beslist, leer eerst alles over je financieringswijze. Het laatste wat wilt is een misstap maken in iets dat zo cruciaal is.

Netwerk uitbreiden: iedereen heeft steun nodig

Contact zoeken
Investeerders hebben een groot netwerk nodig om mooie deals te kunnen sluiten. Je zult veel mensen moeten ontmoeten om binnen deze markt te kunnen groeien. Denk aan professionals uit de industrie zoals: makelaars, aannemers, vastgoedbeheerders, particuliere geldverschaffers en zelfs andere vastgoedbeleggers. De meest makkelijke manier om te netwerken gaat via social media, en met name LinkedIn.

Blijf leren
Voor nieuwe investeerders, kan de leercurve erg stijl zijn. Lees boeken. Luister naar podcasts. Volg blogs! Misschien zoek je een mentor. Het belangrijkste is om jezelf onder te dompelen in alles wat de professionele vastgoed beleggingswereld te bieden heeft.

Een van de beste manieren om te beginnen met het verdienen van passieve inkomsten terwijl je doorleert is door een online cursus. Online cursussen bieden jou flexibiliteit, leren op maat en geven beter inzicht in prestatie. Bij Great Property Experience helpen ze graag bij het verwerven van de juiste informatie en daarnaast sluit je je aan bij een enorm netwerk van gelijkgestemden. Aarzel niet en start met jouw weg naar financiële vrijheid!

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022