Hoe werkt vastgoedfinanciering bij Max Crowdfund?

Op de website van Max Crowdfund is het niet alleen mogelijk om te investeren in vastgoed, maar het is ook mogelijk om financiering aan te vragen. Als u financiering wilt aanvragen voor de aankoop, renovatie of transformatie van uw vastgoedproject, komt u niet altijd in aanmerking voor een lening van de bank. Wij, van Max Crowdfund, kunnen deze financiering voor u regelen via crowdfunding. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u in aanmerking komt voor financiering op het Max Crowdfund platform.

Ten eerste is het goed om te weten wat vastgoedfinanciering inhoudt en wanneer u in aanmerking kunt komen om een financiering aan te vragen.

Financiering is het leveren van kapitaal om zo bepaalde activiteiten te bekostigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een nieuwe woning of een vastgoedproject. U kunt hiervoor geld lenen bij de bank of een andere instantie. Dit geld betaalt u uiteindelijk weer terug, inclusief het vooraf vastgestelde rentepercentage.

Om een vastgoedproject (bijvoorbeeld voor de renovatie van een pand) te kunnen realiseren, wordt er vaak gebruik gemaakt van financiering. Voorheen kon een ondernemer makkelijk bij de bank terecht om deze financiering aan te vragen, maar tegenwoordig is de bank erg terughoudend als het gaat om vastgoedprojecten. Eén van de belangrijkste redenen is dat de banken weinig vertrouwen meer hebben in dit soort projecten. Daarom wordt er door deze ondernemers gezocht naar een alternatief. Max Crowdfund biedt hiervoor een passende oplossing; via het platform kunt u gemakkelijk een financiering aanvragen voor uw project. Het geld wordt opgehaald door middel van crowdfunding. Op het platform van Max Crowdfund worden financiering-aanvragers en investeerders samengebracht. De investeerders ontvangen na het investeren een rentepercentage tussen de vijf en vijftien percentage. Dit is afhankelijk van het risico van de investering.  

Hoe kunt u een financiering aanvragen op het platform van Max Crowdfund?
U begint met het aanmaken van een account. Hierbij is het van belang om de KYC-informatie in te dienen. KYC staat voor ‘Know Your Customer’ en dit houdt in dat u uzelf moet identificeren door een aantal persoonlijke vragen te beantwoorden en uw legitimatiebewijs te uploaden. Hierna maakt u een 3D-scan van uw gezicht. Op deze manier kunnen we deze afbeeldingen met uw paspoort vergelijken om er zeker van te zijn dat u het echt bent.

Vervolgens kunt u uw account verifiëren door minimaal één cent over te maken naar uw account. Zodra het persoonlijke account is geverifieerd, kunt u uw bedrijfsgegevens toevoegen. Dit omvat het Vergelijkecertificaat van oprichting, de statuten en u zult de bankrekening van uw bedrijf moeten koppelen. Als al deze informatie in goede orde is ontvangen, doen we een kredietcontrole. Wanneer dit in orde is, kunt u direct de financiering voor uw project aanvragen.

Voor het aanvragen van een financiering heeft u een aantal documenten nodig, waaronder:

  • Een ondernemingsplan
  • Een recent taxatierapport voor het vastgoed object
  • Een koopovereenkomst
  • Een huurovereenkomst
  • Bouwvergunningen

Daarnaast controleren we ook de vitaliteit van het project en de exit-strategie. Zodra uw aanvraag compleet is, zal onze investeringscommissie binnen 24 uur een antwoord geven of uw vastgoedfinanciering wordt geaccepteerd voor plaatsing op het platform. Mocht uw aanvraag voor financiering akkoord bevonden worden, zullen we de hoogte van de rente met u bespreken. Dit is afhankelijk van het resultaat van ons ‘Risk Rating Model’, welke te vinden is op onze website.

De aanvraag is akkoord en wordt op de website gepubliceerd. Hoe ziet het proces er verder uit?
Uw project wordt minimaal 48 uur weergegeven als ‘Binnenkort’ op ons platform. Op deze manier kunnen potentiële investeerders het type van de investering analyseren en hun weloverwogen keuze maken. Tijdens deze periode kunt u ervoor kiezen om een privéronde te organiseren, waarin u uw familie en vrienden kunt uitnodigen om als eerste in uw project te investeren.

Vervolgens verandert de status van uw project in ‘Open’. In deze fase kan onze internationale pool van vastgoedinvesteerders investeren in uw vastgoedproject.

Nadat uw project volledig is volgeschreven, begint er een ‘Cooling Down’ periode van 24 uur, waarin investeerders de tijd hebben om van gedachten te veranderen. Dit is een wettelijke vereiste regel van de AFM. Na deze korte periode verandert de status van het project in ‘Gesloten’.

Voordat u het opgehaalde geld ontvangt, registreren wij een ‘eerste recht op de hypotheek’ en moeten de lening- en garantieovereenkomsten door alle partijen worden ondertekend. Het geld dat u nodig heeft om een ​​woning te kopen, te renoveren of transformeren, wordt altijd naar een notaris of advocaat gestuurd en niet rechtstreeks naar u. Dit proces kan enkele weken duren, maar is afhankelijk van de jurisdictie.

Zodra aan alle betalingsvoorwaarden is voldaan, wordt het opgehaalde bedrag uitbetaald. Op dit moment verandert de status van uw project naar “Actief”. Dit is het moment waarop de uitbetaling van de rente voor de investeerder start. De uitbetalingen van investeerders worden transparant weergegeven in het aflossingsschema, dat bij elk vastgoedproject is gevoegd.

Aan het einde van de gestelde termijn ontvangen de investeerders zowel hun geïnvesteerde bedrag als de eventuele resterende rente. Als aan alle betalingsverplichtingen is voldaan, wordt uw project afgesloten. In dit stadium is het geld voor uw investering gecrowdfund en kunt u beginnen met het realiseren van uw droomproject zoals vermeld in uw businessplan. Aan het einde van de looptijd betaalt u de lening volledig terug.

Voor meer informatie of vragen over het financieren van vastgoedprojecten via Max Crowdfund, bezoek onze websiteReacties


Laatste nieuws