'Wij kunnen meer risico’s nemen, door het vermogen van onze investeerders'

"Wij bieden als enige in Nederland zowel leningen als deelnemingen", aldus Victor van Loendersloot van Coral Capital, “ons uitgangspunt daarbij is altijd: wat past bij een klant? En past dat bij ons?” Door die combinatie kan Coral Capital, naar eigen zeggen, klanten een optimale financiële structuur bieden. Vastgoedjournaal praat erover met de twee oprichters van Coral Capital, Victor van Loendersloot en Florus van Herpt.  

"Door Basel-4 kunnen bancaire partijen bepaalde zaken niet doen. Wij kunnen meer risico’s nemen, door het vermogen van onze investeerders"

In zekere zin weerspiegelen de twee entiteiten van deze onafhankelijke, in Amstelveen gevestigde, financier de achtergronden van de twee founders. Van Herpt deed, met name door zijn betrokkenheid bij Boozt24 en Stichting MKBfinanciering, veel ervaring op met fintech en het real time volgen van de kredietwaardigheid van het mkb (“banken baseren zich op jaarcijfers die flink gedateerd zijn en nauwelijks een weerspiegeling vormen van de actuele stand van zaken”).

Terwijl Van Loendersloot na zijn studie Bedrijfskunde aan de VU ruime ervaring opbouwde in obligatiehandel en zich daarnaast onder andere bezig hield met corporate finance, het herstructureren van vastgoedfondsen en het verbeteren van de balanspositie daarin. De oprichting van Coral Capital in januari 2019 vormt volgens beiden een logische stap en een antwoord op de al langer gaande trend dat traditionele banken door toenemende wet- en regelgeving steeds minder risico’s kunnen nemen, waardoor de ontwikkel- en bouwfase ondergefinancierd blijft. 

Het hele interview lezen? Deze vindt u hier

Reacties