Alternatieve versnellingsopgave werpt vruchten af in Breda

Terwijl her en der in Nederland gemeentes met wisselend succes Woondeals afsluiten met het Rijk om de woningproductie een boost te geven, koos de gemeente Breda voor een alternatieve aanpak met de versnellingsopgave.

Met de '100 dagen aanpak' streeft de gemeente naar minimaal een verdubbeling van de geplande woningproductie. De ambitie: tijdens de collegeperiode 2018-2022 6.000 woningen te bouwen dan wel in harde planning te hebben.

En die ambities zijn absoluut noodzakelijk, volgens verantwoordelijk wethouder De Beer, aangezien Breda de hoogste WOZ-waarde kent van Zuid-Nederland, waardoor de inclusieve stad op het spel staat. Paul de Beer: “Wij moeten als gemeente zorgen voor meer woningen, voor elke portemonnee. En ervoor zorgen dat bepaalde groepen de stad niet hoeven te verlaten omdat het te duur wordt.”

Om het woningtekort op te vangen heeft het college in 2018 onder het motto 'Lef en Liefde' afgesproken 6.000 woningen in vier jaar tijd te realiseren. Verdeeld over 1.200 sociale huurwoningen, 1.800 woningen voor mensen met een middeninkomen en de rest voor de vrije markt. De gemeente maakt daarvoor 14 miljoen euro vrij die voor het grootste gedeelte bedoeld is voor het middelsegment. Het programma ‘Versneld Bouwen’ vormt één van de tien punten van het plan om meer woningen te realiseren voor elke portemonnee.

Het hele interview met wethouder De Beer lezen? Klik hier. Dit artikel is onderdeel van de VJ Special Bijzondere Projecten.

 



Reacties


Laatste nieuws