Nieuw obligatiefonds in Duitse huurwoningen op de markt gebracht door Max Property Group

Het nieuwe vastgoedfonds van Max Property Group is vandaag live gegaan. Het nieuwe fonds richt zich op de Duitse residentiële vastgoedmarkt in Nedersaksen en wil in totaal €2,495 miljoen ophalen via een obligatie-uitgifte. De obligaties hebben een vaste rente van 8% plus een winstdeling van de meerwaarde van de vastgoedportefeuille, wat op een geprognosticeerd rendement van 14.6% per jaar uitkomt over de looptijd van 10 jaar. De meerwaarde is inclusief afschrijving en aflossing van de hypotheek.

De documentatie over het fonds (brochure, prospectus, informatiedocument en inschrijfformulier) is op de website van Max Property Group (www.maxpropertygroup.com) te vinden. Het informatiedocument is in het nieuwe standaard formaat dat vanaf 1 oktober verplicht is door toezichthouder AFM. Verder is het fonds dus ook aangemeld bij de AFM, alhoewel het niet onder toezicht staat en de documentatie ook niet is getoetst door AFM.

Max Property Group heeft zelf een testcasus gedaan door eerder een vastgoedportefeuille van €2,1 miljoen aan te schaffen om het gebruikte financiële model (kosten verhuur, beheer, financiering etc) te bevestigen. Ook deze vastgoedportefeuille staat zowel op de website als in het prospectus duidelijk omschreven. Voor het nieuwe fonds zal nieuw vastgoed worden aangekocht in Nedersaksen. Mocht u interesse hebben in het fonds, neem dan contact op met Max Property Group.

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special