'Middenhuurtekort gevolg van slechte samenwerking met gemeenten'

Uit onderzoek van Stec Groep blijkt dat 60% van de beleggers op de huurwoningmarkt verwacht hun investeringsdoel niet te halen. Hindernissen zijn het gebrek aan marktconforme grondprijzen, onvoldoende concreet woonbeleid en angst bij gemeenten om samen te werken met beleggers. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Stefan Schuwer

Een zeer herkenbaar beeld dat de STEC-groep schetst. Naast de zeer terechte oproep aan gemeentes om hun beleid veel meer af te stemmen op de middel dure vrije sector huur, roep ik de beleggers op om hun programma van eisen beter passend te maken op het beschikbare budget van een betaalbare huurwoning. Een hotelkamer bij vd Valk is ook goedkoper en dus eenvoudiger dan het Hilton. Zo zou het bij goedkope vrije sector huurwoningen ook moeten. Het PvE van een belegger maakt de kostprijs van een vrije sector huurwoning vaak onnodig duur. Een goede referentie is de sociale huurwoning: een PvE wat technisch uitstekend en onderhoudsarm is en een afwerkingsniveau wat past bij de lage huurprijs. Netjes, degelijk maar niet overdreven luxe. Zowel binnen als buiten de woning. Mede daarom heeft een sociale huurwoning een lagere kostprijs dan een vrije sector woning. Mijn pleidooi is dus: Vrije sector huur wordt gestimuleerd met lagere grondkosten EN met een eenvoudiger en dus goedkoper PvE.

Geplaatst op 19 september 2017 om 09:34



Laatste nieuws