MIPIM 2012: waar duurzaamheid en winstgevendheid hand in hand gaan

Er zijn maar weinig plekken waar iedereen die ertoe doet in het wereldwijde vastgoed bij elkaar te vinden is. Vastgoedevenement MIPIM in Cannes voert ieder jaar weer de lijst aan. Van ontwikkelaars tot bouwers en van makelaars tot investeerders en fabrikanten, iedereen is er. MIPIM is een plek om te netwerken, deals te sluiten, plannen te maken en om inspiratie op te doen.

Samen met onze partners Ahrend en Niko zijn wij ook dit jaar aanwezig op dit grootschalige event. Inderdaad om inspiratie op te doen, maar zeker ook om de bezoeker te inspireren. De ontwikkelingen op het gebied van duurzame bouwproducten en –systemen gaan snel.  Als Desso innoveren wij voortdurend en lanceren hoogstaande producten die tegemoet komen aan specifieke behoeften van vastgoedpartijen en andere klanten. Ons uitgangspunt is dat onze vloeroplossingen bijdragen aan de health, wellness en wellbeing van mensen. Een goed voorbeeld van een product dat aan deze doelstelling voldoet is AirMaster®, een tapijt dat ervoor zorgt dat de hoeveelheid fijnstof in de lucht acht keer lager is dan bij gebruik van harde vloeren en vier keer lager dan bij gebruik van regulier tapijt. 

AirMaster®v is bovendien een Cradle to Cradle® gecertificeerd product. Met het omarmen van de Cradle to Cradle® filosofie en het streven deze te implementeren in alle facetten van onze bedrijfsvoering, hebben wij gekozen voor een ingrijpende en verregaande methode om vorm te geven aan onze duurzaamheidambitie. Volgens het Cradle to Cradle®-gedachtegoed worden producten gemaakt van positief gedefinieerde bestanddelen die biologisch of technisch afbreekbaar zijn, zodat ze in zowel de biologische als de technische cyclus kunnen worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten (=upcycling). Desso heeft zich het doel gesteld om alle producten Cradle to Cradle® gecertificeerd te hebben in 2020 en tegen die tijd ook volledig te draaien op duurzame energie.

Doorgaans bestaat een duurzaamheidbeleid uit regels die de belasting van het milieu verminderen. Desso’s werkwijze leidt tot hergebruik van schaarse (positief gedefinieerde) grondstoffen. Zodoende helpt Desso mee om te transformeren van een lineaire economie (waarbij afval op de vuilstort belandt of verbrand wordt) naar een circulaire economie (waarbij afval voedsel wordt voor nieuwe producten). Desso’s business case bewijst dat duurzaam produceren wel degelijk samen kan gaan met significante groei in marktaandeel en winstgevendheid. “We are proving by doing it”. Om daadwerkelijk een ommekeer te bewerkstelligen is een brede steun vanuit de overheid en het bedrijfsleven cruciaal. De grondstofreserves zijn eindig, we moeten slim met materiaalmanagement omgaan. Het afval van vandaag is de grondstof van morgen, een bewustwording die ook binnen de vastgoedwereld moet groeien. 

Wij kunnen ons voorstellen dat het merendeel van de 19.000 bezoekers van MIPIM zich herkent in beide ambities: voortdurend blijven innoveren en inspireren en duurzaamheid combineren met winstgevendheid. We kijken er dan ook zeer naar uit om van gedachten te wisselen met vastgoedspelers -  bestaande en nieuwe relaties – die bekend zijn met dit principe of er zich graag door laten overtuigen. U bent dan ook van harte uitgenodigd op stand 03.11 op level -1 van het ‘Palais des Festivals’. Ik hoop u daar te zien!

Alexander Collot d’Escury is CCO van Desso

www.desso.com

 

Follow us on Twitter:              http://twitter.com/dessogroup

Follow us on Linkedin:           http://www.linkedin.com/company/5969?trk=tyah

Youtube:                                 www.youtube.com/dessogroup

 



Reacties


Laatste nieuws