Niet tevreden met de verbouwing van je huis? Hier 3 tips

Heb je een aannemer ingehuurd om je huis te verbouwen? Dan verwacht je waarschijnlijk dat zij de klus naar behoren uitvoeren. In de meeste gevallen gebeurt dit ook gewoon, maar helaas kan het voorkomen dat je niet tevreden bent met de verbouwing van je huis. In dat geval weet je misschien niet wat je moet doen. Geen paniek, want wij schieten te hulp. In deze tekst zetten we namelijk drie tips op een rijtje die van pas komen als je niet tevreden bent met de verbouwing van je huis.

Overleg met de aannemer
Als het resultaat van de verbouwing tegenvalt, neem je eerst contact op met de aannemer. Spreek je zorgen uit en geef aan waarom je niet tevreden bent. Het kan zijn dat jullie elkaar verkeerd begrepen hebben, waardoor de aannemer misschien iets anders gedaan heeft dan jij bedoelde. Probeer in dat geval eerst samen tot een oplossing te komen. Nodig de aannemer bijvoorbeeld eens uit om langs te komen. Je kunt hem dan laten zien wat er mis is. Dit werkt vaak beter dan wanneer je alles per mail of telefonisch toelicht. Bovendien kun je direct met de aannemer om tafel gaan om het probleem op te lossen.

Bekijk het contract
De meeste aannemers vinden het hartstikke vervelend als een verbouwing niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Daarom zijn ze vaak niet te beroerd om problemen op te lossen. Helaas is niet iedere aannemer even coulant. Als zij van mening zijn dat het een fout van jou is, zijn ze misschien niet bereid om het probleem zonder bijkomende kosten te verhelpen. Heb je duidelijk aangegeven hoe je het wilde hebben, maar weigert een aannemer iets te veranderen? Dan leidt dit ongetwijfeld tot de nodige frustraties. Voordat je jouw frustraties richting de aannemer de vrije loop laat of verdere stappen onderneemt, is het verstandig om het contract te bekijken. Hierin wordt vaak precies omschreven welke werkzaamheden de aannemer voor je uitvoert. Vaak staan je wensen hier ook in vermeld. Zijn bepaalde zaken uit de overeenkomst niet uitgevoerd? Of is er sprake van gebreken? Wijs de aannemer hier dan op en eis dat dit alsnog opgelost wordt. Omdat een aannemer het contract ook getekend heeft, gaan zij waarschijnlijk opnieuw voor je aan de slag.

Doe een beroep op je rechtsbijstandverzekering
Is de aannemer niet voor rede vatbaar? Of is het bedrijf van mening dat ze alles hebben uitgevoerd wat overeengekomen is? Dan is er sprake van een conflict. Als je een rechtsbijstandverzekering met een aanvullende module voor wonen hebt, kun je hier gebruik van maken. Je hebt dan namelijk recht op juridische hulp bij een conflict over een huur- of koopwoning en daar is in dit geval sprake van.

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten heeft geen zin meer als er al sprake is van een conflict. Bij de meeste verzekeraars is juridische hulp in de eerste maanden namelijk niet verzekerd. Dit is het gevolg van wachttijd. Er zijn overigens wel situaties waarin een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd geldt. Zo is er boorbeeld geen sprake van wachttijd bij een geschil over een overeenkomst die tijdens de verzekering gesloten is, een geschil in het verkeer en letselschade. Als je niet tevreden bent met het resultaat van een verbouwing, geldt er helaas wel wachttijd.



Reacties


Laatste nieuws