Adverteren met een dynamische huurprijs, welke reacties kun je verwachten?

Valt het aantal reacties van potentiële huurders op je kantoor- of bedrijfspand tegen? Dan luidt het advies van Huurbieding.nl: raak niet in paniek en grijp niet meteen naar de oplossing om de huurprijs te verlagen. Er zijn namelijk alternatieven.

Één daarvan is het verhuurplatform Huurbieding.nl, waar geïnteresseerde huurders uw aanbod kunnen bekijken en direct akkoord kunnen gaan met uw vraagprijs of een bod kunnen uitbrengen op de gevraagde huurprijs.

Hoe gaat het bieden in zijn werk?
We kennen allemaal het bieden op Marktplaats.nl, maar bij Huurbieding.nl werkt het nét even anders. De 1.500 potentiële huurders die het platform maandelijks ontvangt, kunnen door de advertenties bladeren en hierop reageren door een vraag te stellen of een bezichtiging aan te vragen. Dit doet circa 75 procent van de bezoekers. De overige 25 procent reageert door direct een bod uit te brengen op de huurprijs. Het bieden is geheel vrijblijvend en de biedingen worden alleen bekendgemaakt aan de aanbieder. Dit voorkomt dat er tegen elkaar wordt opgeboden. Lees hier hoe het werkt.

Verschillende soorten biedingen
Het zijn niet alleen de beginnende ondernemers die op deze manier aan hun eerste bedrijfspand willen komen, ook grote gevestigde bedrijven maken gebruik van de mogelijkheid om de huurprijs uit te onderhandelen. Het is aan de aanbieder of hij wel of geen contact wilt opnemen na een bieding.

Hoewel iedere bieding op zichzelf staat, zijn ze volgens Huurbieding.nl onder te verdelen in drie soorten. Hieronder volgt de uitleg:

Biedingen van 10-20 procent onder de gevraagde huurprijs.
Hiermee geven huurders hun interesse aan in het pand, en ook vaak direct hun maximale budget.

Biedingen van 40-50 procent onder de gevraagde huurprijs.
Dit zijn vaak partijen die zich aan het oriënteren zijn. Zij die gaan voor het beste voorstel en willen vaak meerdere locaties vergelijken.

Biedingen van 70 procent onder de gevraagde huurprijs.
Dit is vaak schrikken voor de verhuurders, maar dit zijn vaak partijen die in een straal van 500-1.000 meter rondom het pand zitten en denken: ‘Als we hier voor 70 procent van de huurprijs kunnen zitten, zouden we wel willen verhuizen. Hier zal geen verhuurder mee akkoord gaan, maar je kunt wel de deur op een kier zetten en de bieder uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

Hoe werkt het verhuren via het platform?
Via Huurbieding.nl adverteren nu diverse vastgoedpartijen, dit zijn onder andere bedrijfsmakelaars en assetmanagers in samenwerking met een bedrijfsmakelaar. Komt het uiteindelijk tot een huurovereenkomst dan is de aanbieder geen courtage verschuldigd aan het platform. Huurbieding.nl kiest voor een transparante aanpak tegen een vaste prijs. Meer weten? Zie: https://www.huurbieding.nl/hoe-verhuur-werkt

Foto ter illustratie (Pexels.com)



Reacties

K.J. Verplanke

Leuk!

Geplaatst op 13 april 2023 om 17:28



Laatste nieuws