Regulering middenhuursector: averechtse effecten en juridisch onhoudbaar

Minister De Jonge is al sinds zijn aantreden begin 2022 bezig met ingrijpende plannen voor de woningmarkt. Hij wil niet alleen de woningbouwproductie aanjagen, maar hij wil ook de huurprijzen van de middenhuurwoningen reguleren, zodat dit woningsegment groter wordt.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Je moet als particulier ook wel gek zijn om, zelfs voor eigen gebruik, nog een woning te kopen als je het straks voor de helft kan huren. Zeker in de grote steden. Door de WOZ Cap is de locatie ook al niet meer van grote invloed, als je dus graag in Amsterdam woont binnen de ring ben je van Lotje getikt wanneer je nog een huis koopt. Er is altijd, sinds 1994 (de invoering van de liberalisatie) een marginaal verschil geweest in huur versus koop, dankzij renten, wijzigingen in de huur et cetera, maar ik verwacht nu echt grote en dus oneerlijke verschillen in prijs. Huur is nu, met de huidige rentestand, al zeker niet meer onvoordeliger dan kopen dus waarom überhaupt dus maatregelen nog. Overleg dan met toegelaten instellingen voor een oplossing, waarom nog particuliere beleggers hiermee het mes op de keel zetten? Puur sentiment van de 'huisjesmelkers' en 'pandjesprinsen', heeft niets van doen met oplossingsgericht beleid. Opportunisme en kortzichtigheid.

Geplaatst op 23 november 2022 om 15:49


Dirk van den Berg

Geheel eens Huib!

Geplaatst op 23 november 2022 om 19:16


Joost Doomen

Volledig met je eens Jaap, puur populisme!!!

Geplaatst op 24 november 2022 om 11:36



Laatste nieuws