Zakelijke lening voor uw hypotheek nodig? Dit is hoe het werkt

Heb je een aantal jaar geleden een bedrijfspand gekocht? Grote kans dat je een zakelijke hypotheek heeft afgesloten om de aankoop te financieren. Er zijn immers maar weinig ondernemers die de aankoop van een bedrijfspand (geheel) met eigen geld kunnen financieren. Omdat een hypotheek een lening is, moet je maandelijks aflossen. Als je dit iedere maand keurig doet, is de lening aan het einde van de looptijd volledig afgelost. Is dit niet het geval? Dan is dit niet direct reden tot paniek. Je kunt het openstaande bedrag dan in één keer afbetalen. Wanneer dit niet lukt, kun je de zakelijke hypotheek herfinancieren met een zakelijke lening.

Hoe werkt herfinancieren?
Als het u je niet gelukt is om een zakelijke hypotheek binnen de looptijd af te lossen, is er niet direct een man overboord. Je kunt de lening namelijk herfinancieren. Wanneer je dit nog niet eerder gedaan hebt, weet je misschien niet wat je je bij herfinancieren voor moet stellen. Daarom lichten we dit hier eerst kort toe. In principe is herfinancieren hetzelfde als oversluiten. Dit betekent niets meer dan dat je een lopende lening aflost door een nieuwe lening af te sluiten. Met de nieuwe lening kun je een zakelijke hypotheek in één keer aflossen, waardoor je hier niet langer aan vastzit. In dat geval gelden de voorwaarden van de nieuwe lening.

Dit moet u weten over een zakelijke lening
Wil je een zakelijke hypotheek herfinancieren met een zakelijke lening? Dan ben je vast benieuwd wat je van deze financieringsvorm mag verwachten. Hierboven haalden we al kort aan dat je een zakelijke hypotheek direct af kunt lossen als je een zakelijke lening aanvraagt. Een geldverstrekker stort het bedrag namelijk in één keer op de zakelijke rekening van uw bedrijf. Net als bij en zakelijke hypotheek betaal je ook over een zakelijke lening rente. De hoogte van deze rente is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de looptijd. Hoe langer de looptijd, des te lager de rente. Besef je wel dat je in dat geval langer rente betaalt, waardoor je onderaan de streep duurder uit kunt zijn.

Daarnaast ben je ongetwijfeld ook benieuwd hoeveel je kunt lenen. Het is namelijk prettig als je minimaal het bedrag kunt lenen dat nog openstaat. Daarom is een zakelijke lening berekenen aan te raden voordat je een aanvraag indient. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het is overigens niet nodig om zelf een berekening te maken. Je kunt bij veel geldverstrekkers namelijk een aanbod op maat laten maken. Hierdoor weet je binnen de kortst keren hoeveel je kunt lenen.

Waar kunt u een zakelijke lening nog meer voor gebruiken?
Wie denkt dat een zakelijke lening alleen gebruikt kan worden voor het aflossen van een zakelijke hypotheek, heeft het mis. Ondernemers kunnen deze zakelijke financiering namelijk ook voor andere doeleinden aanvragen. In principe is een zakelijke lening bedoeld om langlopende investeringen in een bedrijf te financieren. Je kunt hierbij onder meer denken aan investeringen in uitbreiding, machines, bedrijfsmiddelen of het starten van een webshop. Doordat een geldverstrekker het bedrag in één keer op de zakelijke rekening van uw bedrijf stort, kunt u er direct mee investeren. Dit is anders dan zakelijk krediet, waarbij er geld op een speciale rekening wordt gezet en waar je geld van kunt opnemen wanneer je dit nodig hebt.



Reacties


Laatste nieuws