Middenhuurregulering: schieten de plannen van minister De Jonge door?

Advocaat Huib Hielkema vat de plannen voor de huurwoningmarkt (of zoals dit kabinet het liever noemt: volkshuisvesting) samen en heeft deze geanalyseerd. Wat zijn de bevindingen? 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Robert Kraaij

Wat een duidelijk artikel!

Verder: lijkt de logica te ontbreken bij de overheid (als ik dit artikel lees). Ik citeer:
"Daardoor hebben mensen met een middeninkomen[i] moeite om een huurwoning te vinden die past bij hun inkomen. "
en
"[i] De minister noemt in dit verband leraren, politieagenten en verpleegkundigen."

Zijn deze mensen niet in dienst bij de overheid en hebben deze hardwerkende mensen niet allemaal recht op een goede balans tussen hun salaris en hun lasten, ook zij met een koophuis?

Geef ze dan een goed salaris! In plaats van te pikken bij de MKB-ers die met hardwerken een pensioen hebben opgebouwd.

Geplaatst op 23 mei 2022 om 15:53


Inderdaad een duidelijk artikel.

Eens met de reactie van Robert Kraaij dat de overheid ook voor passende salarissen zou kunnen zorgen, zodat leraren, agenten en verpleegkundigen hun woning kunnen betalen.

Zorgelijk is echter dat staatsleningen als benchmark worden genomen voor verwacht rendement op woningbeleggingen. Een risicopremie lijkt hier toch wel op zijn plaats. Zeker wanneer we de onzekerheden als gevolg van steeds wijzigende regels vanuit de overheid hier in meerekenen. De overheid is zelf de belangrijkste oorzaak dat deze risicopremie tov staatsleningen niet nul kan zijn.

Geplaatst op 30 mei 2022 om 14:34