Urbanic: 'Woningdelen allang niet meer alleen voor studenten'

Veel gemeenten zeggen open te staan voor ontwikkelaars die een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van het woningtekort en meer woonruimte binnen de stad te creëren voor mensen die werkzaam zijn in publieke functies. Maar wanneer het aankomt op woningdelen door werkende jongeren blijken veel beleidsmakers dit al gauw ingewikkeld of eng te vinden en verwijzen de ontwikkelaar naar onduidelijke vergunningsprocedures.

Met Arco Bakker, Wytze Lucas, Michiel Jansen en Gys Ekker, de vier oprichters van vermogensbeheerder en ontwikkelaar Urbanic, sprak VJ over de onnodige scepsis die soms nog rust op de groeiende trend ‘woningdelen’, het gezamenlijk bewonen van een huurwoning en het verschil tussen groepsbewoning en studentenwoningen.

Gespecialiseerd in woningdelen voor werkende jongeren
Urbanic belegt en ontwikkelt namens een aantal fondsen in residentieel vastgoed, bedoeld voor werkende jongeren van 20 tot 35 jaar. Eén van de fondsen zal nog dit jaar een beursgang maken en het bedrijf heeft inmiddels ook een AFM-vergunning aangevraagd. Sinds de oprichting heeft Urbanic ongeveer €120 miljoen belegd.

Verder lezen? Het hele interview met Urbanic is hier te vinden. Het maakt deel uit van de VJ Special over woonvormen die in maart 2022 verscheen. 



Reacties


Laatste nieuws