Essay Friso de Zeeuw: omgevingskwaliteit, houvast of allegaartje?

Actuele ontwikkelingen - zoals de focus op brede welvaart, gezondheid, ‘geluk’ en blue zones – vinden steeds meer de weg naar gebiedsontwikkelingen. Ze vormen dan onderdeel van de ‘omgevingskwaliteit’. Friso de Zeeuw waarschuwt dat de nieuwe elementen gebiedsontwikkelingen wel eens onwerkbaar kunnen maken. Begeven we ons langzamerhand in een politiek-correct, holistisch klets-circuit, met prachtige intenties en marketing maar met een magere uitkomst? 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Ben Van de Ven

Misschien moet prof. dr. ing. De Zeeuw weer even terug in de collegebanken en zich ervan vergewissen was ook al weer de belangrijke reden was om de Woningwet van1901 in te voeren. Het doel van de deze wet was om bouw en bewoning van slechte en ongezonde woningen onmogelijk te maken en de bouw van goede woningen te bevorderen. En mijn ervaring met wat huidige en toekomstige bewoners belangrijk vinden aan de wijk waarin zij wonen is dat zij dat naast een goed huis een omgeving hebben waar ze elkaar kunnen ontmoeten, bewegen en gezond kunnen eten. Corona heeft ons dat volgens mij fijntjes duidelijk gemaakt. En al die andere zaken die de Zeeuw benoemd moet je gewoon als ontwikkelaar regelen. Een bewoners is niet geïnteresseerd in een EPCvan -0.2 of een GPR van 8. Gebiedshygiene noem ik dat: niet over lullen maar gewoon doen.

Geplaatst op 22 februari 2022 om 11:18



Laatste nieuws