Aedificium Retail wil scoren met lage kosten en transparantie

De directie van de in 2009 opgerichte participatiefondsaanbieder Aedificium Retail legt in een gesprek met Nick Blom van Vastgoedvergelijker.nl haar nieuwste Aedificium Retail Obligatie uit. Aedificium Retail wil zich in de vastgoedCV-sector onderscheiden door lage kosten en grote transparantie.

De Aedificium Retail Obligaties investeren in supermarkten in Nederland. Het participatiebedrag bedraagt €25.000 per stuk met een rendementsprognose van 6.5% per jaar. In 2009 is Aedificium Retail opgericht door Wiebe Bakker en Ton Verhoeven. Volgens de beide heren kunnen de vastgoedfondsen goedkoper en transparanter zijn. Vandaar dat zij nu met een supermarkt vastgoedfonds komen. Immers supermarkt vastgoed wordt als een stabiele en defensieve belegging gezien volgens de heren. Binnen vijf jaar willen Aedificium Retail kwalitatief de beste en grootste aanbieder zijn van vastgoed obligaties en CV's in Nederland, waarbij transparantie en lage kosten de uitgangspunten zijn in hun strategie.

Vijf vragen aan Wiebe Bakker, directeur Aedificium door Nick Blom, directeur van Vastgoedvergelijker.nl

Waarin onderscheidt Aedificium zich het meest?
Wiebe Bakker, directeur Aedificium: "Aedificium Retail onderscheidt zich van andere aanbieders door haar hoge mate van transparantie en bijzonder lage managementvergoeding. Via uw eigen inlogcode kunt u via de website www.aedificium.nl dagelijks op de hoogte blijven van onder andere de geldstromen, huren en onderhoudsactiviteiten. De jaarlijkse management vergoeding bedraagt €5000. Daarnaast is er een hoge mate van financiële betrokkenheid middels Euro 535.000 niet winstdelend, achtergesteld eigenvermogen."

Wat is het rendement van Aedificium Retail B.V?
"De couponrente bedraagt 6,5 % per jaar (betaling ieder kwartaal) en een winstdeling na 7 jaar van naar verwachting 10% van de investering. U kunt zich inschrijven voor obligaties van €25.000 per stuk met een looptijd van 7 jaar. De obligaties zijn met toestemming van het vastgoedfonds over te dragen gedurende de looptijd."

Waarom daarin investeren?
"Vanwege het goede rendement: door waardevast supermarktvastgoed en lange huurcontracten. Het rendement zal aanzienlijk hoger liggen dan het resultaat van de beter bekende vastgoed CV's, staatsobligaties en aandelenfondsen. Ook vanwege onze transparantie: dagelijks inzicht in geldstromen, huurstromen en onderhoudsstatus. En zekerheid: Aedificium Retail heeft langlopende huurcontracten, verdeeld over meerdere locaties. Bovendien is het prospectus goedgekeurd door AFM."

Waarin investeert het fonds?
"Aedificium Retail belegt direct in Nederland gelegen winkels bestaande uit supermarkten zoals Emte
en andere landelijk bekende ketens zoals Kruidvat, Schoenenreus, Blokker en TerStal. Er is belegd in 3
locaties te weten Helmond, Dieren en Sluis. Zoals bekend zijn supermarkten in Nederland schaars als belegging. Dit wordt veroorzaakt door de beperkende regelgeving voor het vestigen van nieuwe supermarkten. Hiermee heeft u dus de garantie dat er een constante vraag bestaat naar supermarkt beleggingen waarmee uw investering haar waarde blijft behouden. De huren worden jaarlijks met de inflatie gecorrigeerd waardoor de huur jaarlijks toeneemt. Ook dit heeft een waarde opdrijvende invloed zodat u over een periode van 7 jaar een waardestijging van 10% uitgekeerd kunt krijgen.

De vastgoedbelegging betreft de economische eigendom van een drietal winkellocaties in Nederland. Iedere locatie kent meerdere huurders. De totale koopsom bedraagt € 13.975.000 bij een door DTZ Zadelhoff getaxeerde waarde van € 14.900.000. De totale huurinkomsten bedragen circa € 1.090.000, -. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten is nog ruim zes jaar. Het Bruto aanvangsrendement (BAR) bedraagt gemiddeld 7,8% k.k.

• Dieren, Diderna 1- 43. Dieren is gelegen in Gelderland tussen Arnhem, Zutphen en Apeldoorn. Het verzorgingsgebied van Dieren en omgeving bedraagt ongeveer 18.000 inwoners. Het winkelcentrum is opgeleverd in 1995 en heeft 5.220 m2 verhuurbare oppervlakte. Sinds de aankoop zijn investeringen gedaan aan het dak en de riolering van het pand. Het betreft een EM-TE Supermarkt van 1.685 m2, een Schoenenreus van 390 m2, een Kruidvat, een Blokker van 710 m2, een Ter Stal Modewinkel van 383 m2 en vier andere lokale winkels en een kantooretage. De kantooretage is 1.005 m2 en wordt gehuurd door Stichting Carion de Kinderij. Deze organisatie richt zich op kinderopvang en maatschappelijk werk et cetera. De totale huurinkomsten bedragen € 685.068 per jaar. De gemiddelde resterende looptijd van de huurcontracten is 5,5 jaar.

• Helmond, Wederhof gelegen in het oosten van Helmond. Het directe verzorgingsgebied betreft een deel van Helmond met 8.500 inwoners. De winkels zijn gebouwd in 1998. Huurders zijn EM-TE Supermarkt tot 7 maart 2020 met 1.400 m2 en een huurprijs van € 187.500 per jaar, Rabobank met een pinautomaat voor € 6.260 per jaar en een lokaal cafetaria tegen € 11.788.

• Sluis, Sint Annastraat is gelegen aan de doorgaande weg naar het centrum van Sluis. Voor dagelijkse aankopen heeft het centrum van Sluis een verzorgende functie voor een gebied van circa 14.000 inwoners. Prisma Vastgoed BV (EMTE) huurt sinds 14 augustus 2003 ca. 1.269 m2 v.v.o. voor een periode van vijfjaar. Inmiddels is het huurcontract verlengd met vijf jaar tegen een actuele huursom van EUR 156.796,- en lopen er gesprekken over een nieuw 10 jarig huurcontract. Daarnaast huurt Landgraaf 419 m2 tot december 2012. EMTE heeft reeds aangegeven deze 419 m2 graag aan te huren ten behoeve van haar supermarkt."

Voor meer informatie kunt u kijken op www.aedificiumretail.nl of op Vastgoedvergelijker.nl



Reacties


Laatste nieuws