Komende 10 jaar 845.000 nieuwe woningen nodig

Om te voorkomen dat het woningtekort nog verder oploopt moeten er de komende 10 jaar 845.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat staat in het jaarlijkse rapport Staat van de Woningmarkt van het ministerie van Binnenlandse Zaken. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Sibrand Gratama

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Sibrand Gratama

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Sibrand Gratama

De grote les van de vorige economische crisis is dat je moet doorbouwen. We moeten alles op alles zetten om de plannen die nu in de pijplijn zitten, vergunningsgereed zijn of al een vergunning hebben, doorgaan. Dat is het allereerste wat we moeten organiseren! Nadruk daarbij vooral op de binnenstedelijke plannen en projecten, met goede aansluiting op OV en kritische massa voor nabijheid - te voet en per fiets- van voorzieningen, cultuur, stedelijk groen/natuur, kennisinfra en ook werkgelegenheid.

Geplaatst op 16 juni 2020 om 11:55


Piet-Jan Ooms

Als de productie en betaalbaarheid van woningen voor de middellange termijn gehaald moet worden ontkomen we er naar mijn mening niet aan om ook weer te kijken naar landbouwlocaties. Dit is wegens politieke samenstellingen wellicht lastig, maar toch. Bijkomend voordelen van "bouwen in het groen" zijn onder andere:
de stikstofuitstoot wordt verminderd als het om veeteelt grond gaat
de boer een eerlijke prijs kan krijgen voor zijn grond als de bestemming gewijzigd wordt
de bouwkosten aanzienlijk goedkoper zullen zijn dan in een volle stad bouwen
het groen op een andere manier terug kan komen en de bevolking ook kan genieten van dat groen
men niet op elkaars lip leeft, wat in de huidige tijd wel prettig is

Geplaatst op 16 juni 2020 om 12:02



Laatste nieuws