RNHB voltooit succesvolle vierde securitisatie

Met de afronding van Dutch Property Finance 2020-1 trekt vastgoedfinancier RNHB voor €300 miljoen nieuwe publieke funding aan. Hierdoor creëert RNHB nieuwe ruimte om verder te groeien. Er was veel belangstelling voor de vierde DPF-transactie, zowel van Nederlandse als buitenlandse institutionele investeerders.

Een consortium van drie banken heeft de transactie begeleid en geplaatst. De Dutch Property Finance 2020-1 transactie werd ruim drie keer overschreven.

Solide partij
“RNHB heeft een publiek securitisatie programma onder het Dutch Property Finance label als actief onderdeel van haar funding strategie,” licht Richard van Altena, CFRO van RNHB, toe. “Met deze transactie bewijst RNHB wederom dat zij gezien wordt als een solide, terugkerende partij in de securitisatiemarkt,” benadrukt Van Altena.

De gesecuritiseerde portefeuille bestaat uit buy-to-let hypotheken met een goede spreiding in looptijd, lage loan to value ratio’s en sterke credit performance. Het grootste gedeelte van de leningenportefeuille wordt gedekt door woningen en mixed-use onroerend goed met een laag risico.

Groeiambities
DPF2020-1 is de vierde publieke securitisatie transactie die RNHB sinds 2017 heeft uitgevoerd. De DPF-transacties passen in het streven van RNHB om regelmatig nieuwe funding aan te trekken van institutionele investeerders. Het ondersteunt de ambitie van RNHB om verder door te groeien in een aantrekkelijke markt waarin steeds grotere behoefte ontstaat aan passende beleggingshypotheken.



Reacties


Laatste nieuws