Nieuw congres: Hollandse Hoogbouw

Waar Nederland traditioneel geen hoogbouwland is, begint dat nu te veranderen. Rotterdam en Den Haag gaan al langere tijd de hoogte in en kennen inmiddels een indrukwekkende skyline. Andere steden volgen steeds meer in hun voetsporen. Amsterdam zint met de Sluisbuurt op een enorm hoogbouwproject en ook Utrecht heeft akkoord gegeven om hoger dan de Dom te gaan bouwen.

Op 3 april organiseert Vastgoedjournaal het congres 'Hollandse Hoogbouw'. Klik hier voor het volledige programma.

Waarom kennen we nu een hoogbouwhausse? Komt het door de toenemende vraag naar stedelijk wonen of de enorme hoeveelheid beleggingskapitaal? Welke impact heeft hoogbouw op thema’s als duurzaamheid, circulariteit, mobiliteit, milieubewustzijn en natuurbehoud? Is het in lijn met de opgestelde coalitie-akkoorden?

Maar is hoogbouw nieuw in Nederland? Nee, inmiddels hebben we meer dan 200 torens hoger dan 70 meter gerealiseerd. Tevens staan er tientallen op stapel. Goed om stil te staan bij hoe het gaat met de Hollandse hoogbouw. Is er voldoende variatie? Hoe ziet het kostenplaatje eruit voor ontwikkelaars? Staan de torens niet te veel op zichzelf en moeten ze meer verbinding krijgen met elkaar en met de omgeving? Hoe maak je hoogbouw aantrekkelijk en voorkom je een betonnen stad? Welke uitdagingen kennen de ontwikkeling en de financiering van hoogbouwprojecten?

Deze vragen en meer worden beantwoord op het Hoogbouwcongres van Vastgoedjournaal in samenwerking met Stichting Hoogbouw en Fakton. We gaan met elkaar talloze praktijkvoorbeelden bespreken met uiteraard een afsluitende netwerkborrel.

Klik hier voor het volledige programma en/of om u aan te melden.

Foto: Project MARK in Utrecht, van het consortium bestaande uit vastgoedontwikkelaar Stadswaarde, Koopmans Bouwgroep (TBI) en J.P. van Eesteren (TBI).
 



Reacties


Laatste nieuws