'Ouderwets ondernemen houdt markt overeind'

Ouderwets ondernemen is de manier om overeind te blijven in de huidige vastgoedmarkt. Dat stelde Peter Keur, directievoorzitter van vastgoedfinancier FGH Bank op maandag 8 november, tijdens de uitreiking van de elfde FGH Vastgoedprijs. Tegenover honderden vertegenwoordigers uit de vastgoedmarkt gaf Keur aan dat kennis van de stenen én kennis van de klant van belang zijn, nu de crisis de verscholen problemen in de vastgoedmarkt heeft geaccentueerd. De aantallen vierkante meters kantoor- en winkelruimte dwingen de markt tot creatieve en duurzame oplossingen. Ondernemers met kennis van hun klant kunnen ook nu kansen zien en benutten.

Keur reageerde hiermee op de boodschap van Mathijs Bouman, econoom en journalist, die stelde dat de structurele groei de komende jaren de helft minder zal worden dan wat de vastgoedmarkt gewend is. Daarbij wees Keur op de verminderde dynamiek in de markt, maar benadrukte ook de mogelijkheden die er ondanks de nieuwe realiteit nog altijd zijn. Zijn advies aan de zaal was: "Ga uit van eigen kracht en koester de expertise".

FGH Bank, opgericht in 1890 en dit jaar dus 120 jaar in business, heeft altijd op deze wijze gewerkt en dat heeft de bank geen windeieren gelegd. Keur gaf aan dat FGH Bank er momenteel goed voor staat en bijzonder tevreden is met de huidige aandeelhouder Rabobank. "We zijn in een rustige haven aangemeerd en kunnen volledig focussen op onze core business: het financieren van commercieel vastgoed. Net als de aandeelhouder is ook FGH Bank lokaal verankerd. Onze werkwijze komt overeen en met onze vastgoedkennis leveren we toegevoegde waarde aan de aandeelhouder. En die laat merken dat te waarderen."

De nieuwe realiteit in de vastgoedmarkt was het thema van de elfde uitreiking van de FGH Vastgoedprijs. De FGH Vastgoedprijs beloont onderscheidende initiatieven in de vastgoedmarkt. De prijs is een erkenning voor initiatiefnemers die bij de realisatie van vastgoedprojecten getuigen van durf, visie en ondernemerschap. Daarnaast beoordeelt de jury in hoeverre het initiatief een gezonde projecteconomie laat zien en een verantwoord projectrisico heeft. Tot slot spelen ook criteria als architectuur, duurzaamheid en maatschappelijke impact een rol. Sinds 1990 wordt eens in de twee jaar een initiatiefnemer met deze prijs beloond.

Klik HIER wie de FGH Vastgoedprijs 2010 heeft gewonnen.

 



Reacties


Laatste nieuws