Nanne Veenstra (Young REI): 'De meeste waarde creëren we met onze éigen aanpak in asset management'

Young Real Estate Investments (Young REI) belegt in residentieel en commercieel vastgoed. Voor hun kantoorbeleggingen merkt Young REI dat er de laatste jaren veel vraag is naar kleinere metrages op goede locaties. De meeste waarde creëert Young REI na aankoop met hun bijzondere aanpak als het gaat om asset management.

Zo transformeert de vastgoedinvesteerder met regelmaat gebouwen met een groot aantal vierkante meters naar een kantoorverzamelgebouw. Dit doet Young REI volgens een ‘vaste aanpak en met een eigen team’. Op de A- en B-locaties in en rond de stad zijn hun huurders, met name ZZP’ers en kleinere ondernemers. Nanne Veenstra, directeur bij Young REI, helpt deze doelgroep - die minder snel aanklopt bij een makelaar - zo aan een instapklaar kantoor op een aantrekkelijke locatie.

Na de aankoop
Veenstra: 'Bij ons begint de waarde-creatie veelal direct na de aankoop. Wij kopen vaak bewust gebouwen met een bepaalde mate van leegstand. Zo houden we de prijs bij aankoop lager en tegelijkertijd biedt dit vaak een mooie kans om het kantoor goed te renoveren en revitaliseren. Als we hebben aangekocht gaan we eerst bij alle zittende huurders op de koffie om te laten weten dat wij de nieuwe eigenaar zijn en een langetermijnstrategie voor ogen hebben. We willen dat onze huurders zo lang mogelijk blijven zitten en met ons mee kunnen groeien. Dus vragen we ze: wat gaat er goed en wat kan er beter? En daar handelen we vervolgens naar.' Young REI heeft een eigen asset managementteam dat direct na aankoop start met de transformatie.

Aanpak
Young REI begint altijd met het kantoorconcept en een moodboard. 'Dit doen we steeds vaker in een professionele, maar warme stijl, zodat onze gebruikers zich ook echt thuis voelen in het gebouw. Het moet een fijne plek zijn om te werken en gasten te ontvangen, die goede energie uitstraalt', aldus Veenstra. Als de impressies van ‘hoe een ruimte eruit komt te zien’ klaar zijn, worden deze vervolgens breed verspreid in ons netwerk. Dit doen we met behulp van social kanalen, flyers en e-mailnieuwsbrieven. Veenstra: 'Ik vraag dan altijd of potentiële huurders het leuk vinden om een rondleiding in het pand te krijgen. Ook op zondag als mensen dat graag willen. We zijn echt heel proactief als het om het verhuren van onze panden gaat.'

Team Asset Management
Alle werkzaamheden op het gebied van asset management doet Young REI zelf met een team van service medewerkers. Bij de frontoffice komen alle telefoontjes, e-mails en appjes binnen over bezichtigingen, contractwijzigingen, reparaties en onderhoud. Er is een technisch manager die alle installaties beheert. En een directeur Asset Management met ruim vijftien jaar ervaring die het team aanstuurt, maar ook de renovatie en revitalisatie begeleidt. Dit doet hij samen met de vaste aannemer van Young REI. 'Een groot voordeel van een eigen asset managementteam is dat we kort op de bal spelen. Er is weinig leegstand omdat we heel proactief te werk gaan. Maar ook calamiteiten buiten kantoortijden pakken we snel op. Dit kan allemaal omdat de lijnen kort zijn', aldus Veenstra.

Zeestraat als paradepaardje
In 2021 kocht Young REI een pand aan de Zeestraat in Den Haag. Het pand met een oppervlakte van 4.454 m2 verdeeld over vier lagen was aanvankelijk langdurig verhuurd. Echter, mede als gevolg van Covid ging een aantal grote huurders anders naar hun huisvesting kijken en vertrokken ze uit het pand. Young REI greep deze kans aan om dit pand grondig aan te pakken volgens een uitgedacht branding concept. In plaats van grote ruimtes verhuren, ontwikkelde ze kleine kantoorruimtes voor ZZP’ers en vrije beroepers die bijvoorbeeld in de zorg, ICT of advocatuur werken. (tekst gaat verder onder de afbeelding)

Veenstra: 'We zitten momenteel midden in de revitalisatie van het pand. Wat deze locatie straks bijzonder maakt, is dat het pand een gastvrouw heeft, die niet alleen gasten welkom heet, maar ook tegelijkertijd dient als aanspreekpunt voor huurders op de locatie zelf.' Daarnaast zorgt de gastvrouw ook dat er maandelijks een borrel wordt georganiseerd, zodat de huurders onderdeel worden van de community. 'We geven de mensen in het middensegment zo de kans om tegen een aantrekkelijke prijs kantoor te houden op een A-locatie in Den Haag in een Rijksmonumentaal pand en met voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. De community zorgt ervoor dat we goed op de hoogte blijven van de wensen van huurders. Als mensen uit hun kantoorkamers groeien, is de kans groot dat ze binnen het pand kunnen doorgroeien naar een ander kantoor. Zo’n community-concept brengt enorm veel', aldus Veenstra tot besluit.

Benieuwd naar Young REI en de projecten? Bekijk de website voor meer informatie.



Reacties


Laatste nieuws