Vakantiewoning als vastgoedinvestering

Het kan slim zijn om te investeren in een vakantiewoning als je wat extra geld wilt verdienen. Vakantiehuizen kunnen namelijk een goed rendement opleveren, en het is natuurlijk fijn om je eigen vakantiehuis te hebben. Als je geïnteresseerd bent in beleggen in vakantiewoningen en wilt weten waar je op moet letten, dan heeft deze blog alle antwoorden voor je. Benieuwd? Lees even verder.

Rendement
Een goede reden om te investeren in een vakantiehuis is het geld dat je ermee kunt verdienen. Als je de vakantiewoning verhuurt, krijg je extra inkomsten en wordt je spaargeld sneller meer. Een ander voordeel van investeren in een vakantiehuis is dat je je eigen plek hebt om vakanties door te brengen. Dat is handig als je spontaan een weekendje weg wilt of als je vrienden en familie wilt uitnodigen. Dit maakt investeren in een vakantiehuis leuker dan investeren in aandelen. Er zijn verschillende vakantiewoningen waar je in kunt investeren. Denk aan een chalet bij Stekelbos.nl, maar ook een appartement of villa zijn mogelijkheden.

Kies je locatie
Als je gaat investeren in een vakantiewoning, is het eerste wat je moet doen een goede locatie kiezen. Dat kan gebaseerd worden op je eigen ervaring of onderzoek naar populaire vakantieplekken. Je kunt ook beslissen of je een vakantiehuis in Nederland of in een ander land wilt, afhankelijk van wat jij graag wilt en wat je kunt betalen. Zodra je een geschikte locatie hebt gevonden, kun je op zoek gaan naar vakantiehuizen. Het kan handig zijn om een makelaar in te schakelen, want die kan je helpen om het perfecte vakantiehuis te vinden dat past bij wat jij wilt. Zo maak je een goede keuze voor een vakantiehuis dat aan al je wensen en voorkeuren voldoet.

De kosten
Bij het investeren in een vakantiewoning zijn er belangrijke dingen om te overwegen. Ten eerste is de prijs van een vakantiehuis een flinke uitgave. Een vakantiewoning kost gemiddeld ongeveer 152.000 euro, maar je kunt ook vakantiehuizen vinden voor minder geld, zo tussen de 50.000 en 60.000 euro. Het is logisch dat vakantiehuizen in drukke toeristische gebieden meestal duurder zijn dan vakantiehuizen in rustige natuurgebieden, je kunt er ook altijd voor kiezen om te zoeken naar een vakantiehuis op een vakantiepark, die zijn ook erg in trek.

Rendement verschilt met de hoeveelheid verhuur
Als je op zoek bent naar een vakantiewoning, zijn platforms zoals Airbnb handig. Maar de locatie van de woning is erg belangrijk voor hoe goed het rendeert. Als de vakantiewoning in een populair toeristisch gebied ligt of dichtbij, wordt deze vaak verhuurd en verdien je er geld mee. Maar als de vakantiewoning in een afgelegen gebied zonder veel toeristische attracties ligt, kan het moeilijk zijn om huurders te vinden. Leegstand kost je geld, vooral als je een hypotheek hebt om de vakantiewoning te kopen. Check daarom ook altijd de bezettingsgraad in verschillende gebieden voordat je een keuze maakt.



Reacties


Laatste nieuws