Pablo de Loor: ‘Wij bieden het alternatief voor beleggen in vastgoed’

Beleggen in vastgoed heeft zo zijn voordelen, maar iedereen kent ook de beperkingen of liever gezegd: de risico’s van het zelf op die manier beleggen. Wij bieden daarvoor hét alternatief, namelijk investeren in zakelijke hypotheken. Investeerders financieren bij ons zonder rompslomp het pand van een ondernemer. De investeerder verkrijgt het eerste recht op hypotheek en heeft daarmee het vastgoed als onderpand.

Laat de ondernemer zelf de aankoop van het zakelijk vastgoed doen en financier tegen een rendement van 6%, zo luidt ons devies. De investeerder heeft dan wel de lusten, maar niet de lasten. Bovendien kan de ondernemer zijn zakelijk onroerend goed bankvrij laten financieren. Een win-win situatie.

Traditioneel investeren beleggers vaak in panden met een huurder daarin. Maar wat als je bijvoorbeeld de pech hebt als de verhuur toch wat minder vlot gaat of als de huurbetalingen uitblijven? Rendementen van dergelijke vastgoedbeleggingen staan dan onder druk. Ook de aankoopprijzen zijn in de huidige markt relatief hoog. Dit alles draagt dan niet bij aan een goed renderende portefeuille. Bij Mogelijk bieden we de investeerder het comfort van een stabiel rendement van 6% op de verstrekte lening, met het zakelijk object als veilig onderpand. Wekelijks melden zich dan ook nieuwe investeerders bij ons in Breukelen. Ons model voorziet duidelijk in een vraag!

30 miljoen
Dat er behoefte is aan investeren in zakelijke hypotheken, blijkt uit de groei die onze onderneming het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. Inmiddels gaan we richting de 30 miljoen euro aan verstrekte financieringen. Dit is alleen maar mogelijk doordat vermogende investeerders ondernemers voorzien van de benodigde middelen voor de financiering van hun pand.

Bankvrij vastgoed financieren
In het Mogelijk Magazine dat wij recent publiceerden, komen enkele van onze investeerders aan het woord, evenals ondernemers die vertellen over hun ervaringen met bankvrij vastgoed financieren in het afgelopen jaar. Zo is er het verhaal over de onderneemster die nieuwbouwappartementen aankoopt voor de verhuur. Een investeerder uit ons netwerk financiert dat vastgoed en behaalt hiermee een rendement van 6%. Een win-win voor beiden. In het oog springend is ook de zogeheten ‘mierenboer’. Forse groei van deze startende ondernemer leidde tot de behoefte aan het kopen van een eigen pand.

Dankzij Mogelijk is de financiering hiervan -bankvrij- gerealiseerd. Ook is er het ondernemersechtpaar uit Texel met zijn horeca- annex theatergelegenheid. Zij laten zien dat het stapelen van financieringen naast ons model ook heel goed mogelijk is. Met het combineren van twee alternatieve financieringsvormen bereiken zij hun gestelde doelen. Verder is het inspirerend om te zien hoe een moeder en haar zoon hun hotel nog succesvoller kunnen maken, doordat ze ‘het pand van de buren’ konden aankopen met een financiering via Mogelijk.

Veel zekerheden, geen gedoe
De investeerders bij Mogelijk zijn divers van pluimage. Wat hen bindt, is dat ze een rendabele investering zoeken met veel zekerheden en geen gedoe. Bij ons vinden ze die! Kijk maar eens op Mogelijk.nl en lees daar de verhalen van ondernemers en investeerders.

Pablo de Loor is partner bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen

Reacties
Dossier Vastgoedfinanciering

Steeds meer prijsdifferentiatie op financieringsmarkt: 'Betaal ik te veel?'

De huidige financieringsmarkt voor commercieel vastgoed verschilt enorm van die voor 2008. Aangescherpte eisen leiden tot een hoger percentage afwijzingen. Daar waar wel gefinancierd wordt, vindt steeds meer prijsdifferentiatie plaats. Robert Fabisch van Heston Finance Group stelt dat het daardoor moeilijker is te bepalen of u een goede deal doet. Betaalt u te veel rente?

20 september 2018 om 11:59 | 2 min

‘Steeds meer interesse door private equity partijen om value add te investeren bij ontwikkelaars’

De vastgoedmarkt is dynamisch en zo ook de financieringsmarkt. Onafhankelijke debt brokers zijn er in Frankfurt, München, Londen en New York in overvloed. In Nederland is Adelaer hierop ingesprongen. Maurits van Bouwdijk Bastiaanse (CEO) vertelt in zijn column dat er naast traditionele vastgoedfinanciering vele alternatieven realiseerbaar zijn.