Executieveiling bedrijfswoning en percelen grond Molenstraat 11 te Appeltern

Executieveiling bedrijfswoning en percelen grond Molenstraat 11 te Appeltern

Op woensdag 16 oktober 2024 vindt de executieveiling plaats van de bedrijfswoning en percelen grond, gelegen aan de Molenstraat 11 te Appeltern. Deze veiling wordt georganiseerd via de website vastgoedveiling.nl in opdracht van de hypotheekhouder. Het object is onder velen bekend als de locatie van Bert's Animal Farm, een dierentuin en kinderboerderij die in de loop der jaren veel media-aandacht heeft gekregen.

Geschiedenis van Bert's Animal Farm Bert's Animal Farm, opgericht in de jaren 90, was jarenlang een populaire attractie in de regio. Het bood gezinnen een unieke ervaring met een breed scala aan dieren en educatieve activiteiten. Het park groeide in populariteit en werd een geliefde bestemming voor dierenliefhebbers uit het hele land.

Bert's Animal Farm verhuurde onder andere alpaca's, geiten en paarden voor kinderfeestjes en evenementen, maar ook exotische dieren als flamingo's en vogelspinnen voor de opnames van films. Maar het bedrijf kwam ook veelvuldig in opspraak, vanwege overtredingen, illegale bebouwing en vermeende misstanden.

Financiële problemen
Zo zou hij dode dieren in een kapotte koelcel bewaard hebben, beesten met doorgegroeide hoeven gehouden hebben, te weinig voer gegeven hebben en zijn dieren hebben laten staan in een wei zonder bescherming tegen slecht weer.

Aanleiding van het faillissement In recente jaren raakte Bert's Animal Farm steeds meer in de financiële problemen. Een slepende juridische strijd rondom de verhuur van het terrein droeg bij aan de onrust. Volgens Omroep Gelderland ontstond een conflict tussen de verhuurder en de exploitant over huurbetalingen, wat leidde tot rechtszaken en een verstoorde bedrijfsvoering. Daarnaast speelde de coronapandemie een grote rol in de verslechtering van de financiële situatie. Door langdurige sluitingen liepen de inkomsten sterk terug, terwijl de vaste lasten bleven stijgen. Ondanks verschillende pogingen om de financiën te redden, zoals crowdfunding en andere initiatieven, bleef het park onder zware druk staan.

De eigenaar mocht sinds 2019 geen dieren meer verhuren. Ondanks het verbod van de rechter ging het bedrijf gewoon door met de verhuur van onder meer alpaca's, konijnen, geiten, schapen en varkens.

Ingrijpen
Ook had hij illegale dierenverblijven en/of bouwwerken op zijn terrein. Het bedrijf kreeg van de gemeente ruim vier ton aan dwangsommen opgelegd. De gemeente greep begin 2023 ook in en liet de illegale bouwwerken op zijn terrein weghalen.

Op 31 oktober vorig jaar viel uiteindelijk het doek voor Bert's Animal Farm toen de rechter de exploitant failliet verklaarde. De juridische problemen, in combinatie met stijgende kosten en dalende bezoekersaantallen, maakten een doorstart onmogelijk.

Reden van de executieverkoop
Na het faillissement werden de eigendommen, waaronder de bedrijfswoning en omliggende percelen grond, door de curator onder beheer van de hypotheekhouder gesteld. Pogingen om het terrein te verkopen via onderhandse verkoop liepen op niets uit. Daarom is nu besloten om over te gaan tot een executieveiling, waarbij geïnteresseerde kopers de mogelijkheid krijgen om het object te verwerven en een nieuwe bestemming te geven.



Reacties


Laatste nieuws