Pararius: Welk huurproject is de beste van Nederland? + Nieuwe nominaties!

 


Pararius, de grootste huurwoningsite van Nederland, is samen met Vastgoedjournaal op zoek naar het beste huurwoningproject van Nederland! Het winnende project krijgt een bijzondere prijs ter waarde van 5000 euro!

De huurwoningenmarkt is hevig in beweging. Nieuwe doelgroepen met nieuwe wensen dienen zich aan op de huurwoningmarkt, zoals hoogopgeleide jonge stedelingen, ouderen en starters.

Ondertussen heeft minister Blok veel nieuwe spelregels geïntroduceerd, en blijft dat doen. Zo brengt zijn versoepeling van de huurbescherming – tijdelijke huurcontracten – brengt een aardverschuiving teweeg.

Ondertussen schieten prachtige woningbouwprojecten in bijna heel Nederland als paddestoelen uit de grond. En die verdienen best eens een spotlight!

Landelijke huurwoningsite Pararius is daarom samen met Vastgoedjournaal op zoek naar het beste huurwoningproject van Nederland. Pararius is met 1500 professionele aanbieders van huurwoningen het grootste online aanbodplatform van Nederland. Jaarlijks vinden meer dan 70.000 woningzoekenden een huurwoning via de website.

Het is de moeite waard om een project te nomineren. Pararius looft een prachtige prijs uit voor het winnende project: De winnaar verkrijgt € 5.000,- advertentiewaarde waarmee hij/zij één of meerdere projecten kan adverteren op Pararius.nl (geldig t/m eind 2016).

Vastgoedjournaal ondersteunt deze positieve quest van Pararius van harte en roept haar lezers op huurwoningprojecten te nomineren! Dat kan heel gemakkelijk door een email te sturen naar info@vastgoedjournaal.nl. Stuur een huurwoningproject in dat om welke reden dan ook een pluim verdient! Misschien is de tevredenheid onder huurders bijzonder hoog? Misschien is het een succesvol project op een onverwachte locatie? Misschien is het een uitermate duurzaam gebouw, of misschien is de bouw uitermate kostenefficiënt verlopen.

De prijs is een publieksprijs. Er zijn geen wetenschappelijk onderbouwde criteria, het gaat om úw mening als vastgoedprofessional. U mag projecten nomineren uit heel Nederland.

Wij nomineren alvast een aantal projecten en roepen u als lezer op hetzelfde te doen! Stuur ons een email en vermeld daarin uw motivatie voor de nominatie.

Op 31 mei zal Jasper de Groot, CEO van Pararius, de prijs aan de winnaar uitreiken tijden het congres ‘Cruciale vernieuwingen in de huurwoningmarkt’ Ondermeer minister Blok zal daar als spreker op het podium staan.

Bekijk hier de voorlopige nominatielijst:

Amstel Tower, Amsterdam
Pal naast het Amstelstation verrijst de hoogste woon- en hoteltoren van Amsterdam. De 100 meter hoge Amstel Tower valt op door zijn slanke vorm en zorgvuldige detaillering. Naast een hotel van 7.500 m2 bestaat het gebouw uit 192 huurwoningen in voornamelijk het populaire midden- segment. De luxe appartementen krijgen raampartijen van vloer tot plafond voor een spectaculair uitzicht over de stad. Karakteristieke luifels rondom de toren bieden bescherming tegen de hoogstaande zomerzon.
Ontwikkelaar: Provast
Aannemer: J.P. van Eesteren
Status: In uitvoering

Cruquius, Amsterdam
Stel je voor: wonen en werken binnen de ring van Amsterdam, op een unieke karaktervolle plek aan het water. Onmogelijk? Nee hoor. Cruquius combineert industriële historie met stijlvolle nieuwbouw. Er is veel ruimte voor groen en water. Een unieke plek om te wonen en werken met de stad aan je voeten.
Belegger/Ontwikkelaar: Amvest
Aannemer: M.J. de Nijs en Zonen
Status: In uitvoering

Pontsteiger, Amsterdam
Pontsteiger ligt prominent aan het IJ, op de kop van een lange pier. Het spectaculaire gebouw is een ontwerp van Arons en Gelauff architecten. Het totale programma omvat 300 huurappartementen, ca. 100 koopwoningen, ca. 2.000 m² commerciële ruimte / voorzieningen, 263 parkeerplaatsen en 45 ligplaatsen voor boten.
Belegger/Ontwikkelaar: Bouwinvest
Aannemer: M.J. de Nijs en Dura Vermeer
Status: In uitvoering

Holland2Stay, Amsterdam
Holland2Stay is voor (internationale) studenten en young professionals op zoek naar luxe én betaalbare woonruimte. Het huuraanbod bestaat uit ruim 2500 zelfstandige woningen. Alle locaties van Holland2Stay zijn centraal en aantrekkelijk gelegen in de meest bruisende studentensteden van Nederland, namelijk Amsterdam, Den Bosch, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. Bijzonder is de locatie aan de Amsterdamse Van Heenvlietlaan. Hier werd het voormalige ING-kantoor in 2014 getransformeerd tot een complex van 354 zelfstandige, luxe woonstudio’s.
Ontwikkelaar: Foolen & Reijs
Belegger: Bouwfonds Investment Management
Status: Bouw afgerond

De Boel, Amsterdam
De Boel. Daar wil je wonen. Als je slim bent. De Boel is een appartementencomplex nieuwe stijl aan de Zuidas. Hier plenty vierkante meters voor een schappelijke prijs. Goed bereikbaar en helemaal fris verbouwd. In De Boel vind je verschillende soorten appartementen, met een bloeiende daktuin als kers op de taart. Vlakbij de Zuidas, de VU, het station en de A10 en met 10 minuten fietsen ben je in de binnenstad. 144 gerenoveerde appartementen van ca. 70 m2 en 10 penthouses van ca. 108 m2.
Belegger/Ontwikkelaar: Vesteda
Status: Bouw afgerond

Jeruzalem, Amsterdam
Jeruzalem is ontwikkeld en gebouwd voor een specifieke doelgroep, senioren. Alles is levensloopbestendig ingericht. Zorg- en wijkgerelateerde voorzieningen zijn beschikbaar voor wie daar behoefte aan heeft. Bijzondere in dit project vinden wij de bewonersparticipatie. De initiatiefnemers van het project hebben grote waarde gehecht aan de mening van bewoners. Zij zijn bij uitstek degenen die vanuit de behoeften kunnen denken. Verder hebben alle betrokken partijen in dit planproces rekening gehouden met de cultuurhistorische waarden en de betekenis van de bijzondere wijk Jeruzalem die deels rijksmonument is geworden.
Belegger: Habion        
Ontwikkelaar: Rochdale 
Aannemer: Dura Vermeer
Status: Opgeleverd en geheel verhuurd

Hof van Egmond, Haarlem
Dit is het eerste project in Haarlem en mogelijk in Nederland, waarbij woningen met een monumentale status via uitgebreide renovatie van label E naar label AA+ gaan. Wat maakt dit het beste huurproject van Nederland? 1. Transformatie met behoud van de historische stedenbouwkundige opzet en monumentale gevel; 2. Van eenheid naar variatie in woningtype; 3. Energiezuinig (nul op de meter), via Energieprestatievergoeding garantie op energielevering aan huurder; 4. In nauw overleg met bewonersorganisatie; 5. Betaalbare woningen mét meer comfort én energiezuinig.
Ontwikkelaar: Pré Wonen
Aannemer: Van Lith Bouwbedrijf B.V.
Status: In uitvoering

Westwijk, Amstelveen
Eigen Haard start binnenkort met de verhuur van 44 duurzame en luxe vrije sector appartementen in het nieuwste deel van Westwijk zuidwest. De 44 3-kamer appartementen, verdeeld over twee gebouwen, variëren in grootte van 72 m² tot 81 m². Alle woningen hebben een keuken volledig ingericht met inbouwapparatuur en een complete badkamer. Naast een kleine berging in de woning, heeft elk appartement op de begane grond ook nog een ruime berging. In het gebouw is een lift aanwezig. Als alles volgens planning verloopt worden de eerste appartementen medio juni 2016 opgeleverd.
Ontwikkelaar: Eigen Haard
Status: verwachte oplevering juni 2016

Shellkantoor, Den Haag
Het oude Shell hoofdkantoor aan de Oostduinlaan wordt omgevormd tot een woongebouw volgens de hoogste duurzaamheidseisen. Het hoogbouw gedeelte wordt getransformeerd tot appartementen (koop en huur). Het laagbouw gedeelte zal worden gesloopt. Hiervoor in de plaats zal een nieuwbouwtoren worden gebouwd van 8 lagen waarin circa 36 koopappartementen worden gerealiseerd. Alle appartementen krijgen een luxe keukens en diverse typen woningen dubbele badkamers.Er zal driedubbelglas worden gebruikt voor de verdieping hoge glasgevels. Alle appartementen hebben een ruim balkon.
Belegger/Ontwikkelaar: Bouwinvest
Status: nog niet opgeleverd

PicusKade, Eindhoven
Dit totale plan omvat 113 vrije sector huurappartementen en tevens 32 koopwoningen, 85 studio’s en 18 tweekamer-appartementen.   Ook de uitbreiding van het DAF museum is onderdeel van de nieuwbouw PicusKade. Het is een samenwerking tussen Woningcorporatie Wooninc., Bouwinvest, DAF Museum en Hurks. Het Picusterrein maakte vroeger onderdeel uit van het industriegebied langs het Eindhovens Kanaal. Hier stonden de eerste DAF-fabrieken en ontstond de eerste industrie in Eindhoven.
Belegger/Ontwikkelaar: Wooninc, Bouwinvest, Daf Museum
Aannemer: Hurks Bouw en Vastgoed
Status: verwachte oplevering 2016

Het Hof, Den Bosch
Het Hof bestaat uit drie - deels gekoppelde - gebouwen rondom een binnenhof die tezamen het complex vormen. Het bevat in totaal 266 appartementen waarvan 224 vrije sector huurappartementen, 42 koopappartementen en luxe penthouses in het torengedeelte en 1.500 m2 commerciële ruimten. De gebouwen zijn hoekig en speels met verspringende gevels en uitstekende balkons. Het is project is aantrekkelijk gelegen aan de Hofvijver, op de hoek Hofvijver/ Vlijmenseweg/ Onderwijsboulevard. De bouw start in het voorjaar van 2015 en de tweede fase zal naar verwachting eind 2017 zijn afgerond.
Belegger/Ontwikkelaar: Bouwinvest
Status: verwachte oplevering eind 2017

De Tuinen van Sion, Rijswijkbuiten
De Tuinen van Sion biedt voor elk wat wils: sfeervolle verandawoningen en ruime stadsvilla’s in een mooie, groene omgeving. Een groot deel van de woningen wordt te huur aangeboden. De wijk heeft een autovrij middengebied waar paadjes slingeren langs de nieuwe woningen. De woningen worden gerealiseerd met een EPC (EnergiePrestatieCoëfficiënt) van 0,0 door een innovatief energiesysteem toe te passen! Energiezuinig dus en dat zien de bewoners ook terug in hun energierekening.
Belegger/Ontwikkelaar: Bouwinvest
Aannemer: Dura Vermeer
Status: opgeleverd en geheel verhuurd

De Bloem, Plandeel Calla Rijnsburg
Plandeel Calla van De Bloem in Rijnsburg is een uniek appartementencomplex in de huursector, bestaande uit 98 appartementen verdeeld over 6 verdiepingen, bestemd voor de 40-plussers die er een leven lang kunnen blijven wonen. Er komt een n wellnesscentrum met fitnesscentrum  Finse sauna, Turk stoombad, een mooi zwembad, solarium en relaxruimte. IOok krijgt het appartementencomplex enkele commerciële ruimte voor bijvoorbeeld een kapper of pedicure maar ook een wasserette, een kookstudio, logeerkamers, een huisbioscoop, 24/7 camerabeveiliging en een heuse jeu-de-boules-baan.         
Ontwikkelaar: De Raad Bouwontwikkeling B.V.
Aannemer: De Raad Bouw B.V.
Status: Per 4 juni start verhuur. Voorbereidingen voor de start bouw zijn gestart.  

Rivers, Amsterdam
Rivers is een uniek nieuwbouwproject met 75 fraaie vrije sector huurappartementen in Amsterdam-Zuid. De woningen hebben 2, 3 of 4 kamers en variëren in oppervlakte van 60 tot 112 m2 en hebben een buitenruimte. De woningen zijn ontworpen door architectenbureau Studioninedots
Ontwikkelaar: AM
Aannemer: BAM Woningbouw Noordwest
Status: verhuurd

De Fred, Amsterdam
Door de bouw van het chique urbane wooncomplex aan de Fred. Roeskestraat zal het gebied transformeren naar een complete wijk met woonfunctie. Wonen in De Fred is nieuw wonen in Oud-Zuid, binnen de ring, de dyamiek van de stad in een rustige en groene woonomgeving. Zo combineert De Fred het beste van twee werelden.
Ontwikkelaar: Provast
Belegger: Amvest
Status: Nog niet opgeleverd

De Wachters, Breda
De Wachters, Stadswachter en Pleinwachter, zijn gelegen aan de voorkant van Station Breda met het stadscentrum op loopafstand. Praktischer en centraler wonen kan bijna niet in Breda.In de woontorens komen verschillende typen appartementen van 62 tot 128 m2 en 2 tot 4 kamers. 
Alle appartementen hebben een luxe keuken met inbouwapparatuur. De badkamers zijn luxe uitgevoerd.
Elk appartement heeft een ruim balkon of loggia. 
Belegger: Vesteda
Status: Oplevering vanaf augustus 2016

Boston & Seattle, Rotterdam
De torens Boston & Seattle zijn op dit moment in aanbouw en prijken straks aan de noordzijde van de Rijnhaven op de Wilhelminapier, met het Luxor Theater en appartementengebouw New Orleans als prominente buren. Naast 220 koop- en huurappartementen en 1.500 m2 voor winkels en horeca op de begane grond, biedt het gebouw ruimte aan privéparkeerplaatsen voor de bewoners en gebruikers en een ondergrondse tweelaagse openbare parkeergarage.  
Belegger: Vesteda
Ontwikkelaar: Synchroon
Status: Oplevering eind 2017

Waalfront, Nijmegen
Grenzend aan de binnenstad van Nijmegen en langs de rivier de Waal ontwikkelt Bouwfonds in nauwe samenwerking met de gemeente het Waalfront. Ruim 2.000 woningen en diverse voorzieningen worden hier gerealiseerd, op de plek van een nog ten dele functionerend bedrijventerrein. Onder invloed van de crisis is het plan voor Waalfront in 2012 doorontwikkeld, met naast meer organische en flexibele voorschriften ook meer ruimte voor grondgebonden woningen met privégroen. In totaal komen er ruim 530 koop- en huurappartementen met op de begane grond commerciële voorzieningen.
Ontwikkelaar: BPD
Belegger: Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Status: Oplevering in 2018

New Babylon, Den Haag
New Babylon vervangt het ‘oude’ Babylon bij station Den Haag CS. Het gesloten en introverte jaren-zeventig gebouw is getransformeerd naar een modern en transparant hoogbouwproject, waarin wonen, werken en ontspannen naadloos zijn geïntegreerd. New Babylon bestaat uit twee torens van respectievelijk 100 en 142 meter hoog met daarin 335 woningen. In een schil rondom het oude gebouw zijn de woningen, kantoren en overige functies toegevoegd. Amvest heeft 174 appartementen en 2 penthouses turnkey afgenomen.  De appartementen met een oppervlak van 90 tot 250 m2 bevinden zich op de 4de en hogere etages. Ze bieden een spectaculair uitzicht op de stad, de zee en het groene hart van de Randstad. 
Ontwikkelaar: Babylon Den Haag B.V., een samenwerking van Fortress en Bouwfonds Property Finance
Belegger: Amvest

Strijp R, Eindhoven
Strijp R, gelegen tussen Strijp S en landgoed De Wielewaal, is een voormalig industrieterrein van Philips. Het vormde het hart van de beeldbuisproductie. Amvest realiseert hier gefaseerd circa 500 woningen, ingebed in groen en historie. Een aantal oude fabrieksgebouwen wordt herontwikkeld. De oude bomen uit de tijd van ‘meneer Frits’ zorgen samen met nieuwe aanplant dat het 18,8 hectare grote terrein straks voor 30 procent uit openbaar groen bestaat. Alle huurwoningen zijn aangekocht door Amvest Investment Management, die ze opneemt in de portefeuille van het Amvest Residential Core Fund.
Belegger en ontwikkelaar: Amvest 
Status: Oplevering 2020

Singelkwartier, project Lunahof, Arnhem
In het Singelkwartier in Schuytgraaf dat ingesloten ligt tussen de Lange Weide, de droge ecologische zone van Schuytgraaf en het spoor ligt Lunahof. Lunahof bestaat uit 31 energiezuinige eengezinswoningen. Uniek is dat met de bouw van dit plan rekening is gehouden met duurzaamheid. Daarnaast heeft iedere woning 5 zonnepanelen. Singelkwartier heeft straks een directe verbinding met het winkelgebied. De gesloten bouwblokken met binnenplaatsen, stadsplantsoenen, het geconcentreerde groen en het water maken Singelkwartier tot een bijzonder deel van Schuytgraaf.
Belegger/ontwikkelaar: Vesteda
Status: Verwachte oplevering begin augustus 2016

BEZOEKTIP:

31 mei: Cruciale vernieuwingen in de huurwoningmarkt. Topsprekers als Minister Blok, prof Johan Conijn en Gertjan van der Baan (CEO Vesteda) laten hun licht schijnen over aardverschuivingen in de huurmarkt.

 

 

 

 

Reacties
Dossier Publieksprijs