'Onze obligatie is alternatief voor lage rente'

Participatiefondsaanbieder Heerenstede Vastgoed komt met een vastgoedobligatie die volgens hen een alternatief zijn voor de lage rente in de kapitaalmarkt. Het gaat om de 7% Obligatie Heerenstede Vastgoed Mix I die 7% rente per jaar biedt.

De directie van Heerenstede Vastgoed in een commentaar: "De opbrengsten uit obligaties zijn, door de huidige marktrente, zelden zo laag geweest. Staatsobligaties bieden tegenwoordig circa 2% rente en bedrijfsobligaties komen niet verder dan 4% rente. We verwachten daarom veel belangstelling voor deze obligatielening, waarvoor de inschrijvingsperiode van 2 september tot en met 12 oktober 2010 loopt. Naast een vaste rente van 7% per jaar is de looptijd minimaal vijf jaar en maximaal zeven jaar. En er is een lage instapdrempel van minimaal € 12.000, plus 3% emissiekosten."

De totale uitgifte omvat € 4,5 mln, bestaande uit 4500 obligaties met een nominale waarde van € 1000 per obligatie. Met deze obligatielening wordt de aankoop van drie vastgoedobjecten - een kantoorpand in Groningen en twee bouwmarkten in Zevenbergen en Middelharnis - gedeeltelijk gefinancierd. Voor het overige deel is een hypothecaire lening afgesloten.

Aan het vastgoed zijn stringente eisen gesteld. De panden verkeren in uitstekende staat, de locaties zijn gunstig en goed bereikbaar en met partijen als Stichting Reclassering Nederland, Formido Bouwmarkten B.V. en Bricorama B.V., exploitant van Gamma en Karwei, is er sprake van financieel sterke huurders. Deze huurders zijn contracten aangegaan voor de middellange termijn.

De 7% Obligatie Heerenstede Vastgoed Mix I wordt aangeboden in navolging van eerdere vastgoedfondsen en - obligaties van Heerenstede Vastgoed. Deze hebben betrekking op onder andere individuele winkelpanden, winkelcentra, kantoorpanden en golfbanen. Al deze projecten, die in Nederland en Duitsland lopen, zijn volledig geplaatst.



Reacties


Laatste nieuws