Vestia-miljoenen in Zwitserland in beslag genomen

Justitie heeft in Zwitserland beslag gelegd op enkele miljoenen euro's van de van fraude verdachte financieel adviseur Arjan G. uit Laren. G. verdiende het geld met de verkoop van speculatieve bankproducten aan woningcorporatie Vestia.

Hij gebruikte de helft van 20 miljoen euro provisiegeld die hij van banken kreeg om voormalig topmanager Marcel de V. van Vestia om te kopen. De rest blijkt hij te hebben verborgen op een Zwitserse bankrekening. Bronnen rond het strafrechtelijk onderzoek naar de miljoenenfraude bij Vestia bevestigen dit aan de De Telegraaf.

Justitie probeert het geld momenteel via een rechtshulpverzoek terug naar Nederland te krijgen. G. (44) en de door hem omgekochte Vestia-topmanager, die ruim 9 miljoen smeergeld ontving, worden maandag door de parlementaire enquêtecommissie woningcorporaties gehoord.

De Enquêtecommissie hoort vandaag Marcel de Vries, één van de belangrijkste hoofdrolspelers uit het Vestia-drama. De corporatie verloor door de handel in zogenoemde derivaten 2 miljard euro. Die handel werd met name uitgevoerd door voormalig kasbeheerder De Vries, tegen wie ook strafrechtelijk onderzoek wegens fraude en zelfverrijking loopt.



Reacties


Laatste nieuws