Transactievolume studentenhuisvesting naar recordhoogte in 2021

Transactievolume studentenhuisvesting naar recordhoogte in 2021

In 2021 werd voor circa €430 miljoen geïnvesteerd in studentenwoningen. Dit is een groei van 35% ten opzichte van het transactievolume in 2020. Uit onderzoek van Capital Value blijkt dat ongeveer 90% in nieuwbouw werd geïnvesteerd. Ondanks deze groei is de verwachting dat het volume in dit segment de komende jaren stabiel zal blijven.

24 januari 2022 om 16:28 | 5 min
Congres: crowdfunding voor vastgoed steeds belangrijker

Congres: crowdfunding voor vastgoed steeds belangrijker

Tientallen Nederlandse professionele vastgoedpartijen maken al gebruik van crowdfunding. De belangstelling groeit hard. Crowdfunders zijn bereid om een hoger risico te nemen dan banken. Ze accepteren bijvoorbeeld een hogere LTV, een tweede hypotheek, en/of ontwikkelrisico’s. Wat zijn de ervaringen van vastgoedpartijen? Dit en meer komt aan bod tijdens ons crowdfuncingcongres.

24 januari 2022 om 14:40 | 2 min

Jeroen Bom wordt nieuwe directeur taxaties Colliers

Jeroen Bom (40) start op 1 februari als directeur taxaties bij Colliers. In deze rol wordt hij verantwoordelijk voor de strategische richting, duurzame groei en aansturing van de taxatieafdeling. Ook treedt hij toe tot de Management Board van het bedrijf. Jeroen volgt hiermee de vertrekkende Niels Bloem op.

24 januari 2022 om 14:05 | 1 min

Lucht tussen Pararius en Vastgoed Belang geklaard

Vastgoed Belang en Pararius komen vandaag naar buiten met een gezamenlijke verklaring over de wrijving die vorige week was ontstaan naar aanleiding van gepubliceerde cijfers over gestegen huurprijzen van nieuw verhuringen binnen de vrije sector. VJ sprak hier vorige week al met Vastgoed Belang over. 

24 januari 2022 om 12:35 | 3 min

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021