Transformatie van vastgoed als nieuwe investeringskans

Transformatie van vastgoed als nieuwe investeringskans

Nu het verhuren van vastgoed minder aantrekkelijk is geworden, zijn particuliere beleggers op zoek naar nieuwe investeringsmogelijkheden. Investeren in vastgoed blijft immers altijd een aantrekkelijke optie. In Nederland is er zowel vraag naar huurwoningen als koopwoningen, maar door de ongereguleerde koopprijzen biedt de koopmarkt meer kansen voor beleggers.

Transformatie
Een effectieve manier om de waarde van vastgoed te verhogen is door middel van transformatie. Dit kan door het object te splitsen, op te toppen, te herbestemmen of te renoveren. Voor particuliere beleggers is het echter bijna onmogelijk om transformatieprojecten als passieve beleggingen uit te voeren. Het transformeren van vastgoed vereist namelijk kennis van bouwkunde, vergunningaanvragen en het bouwproces. Daarnaast moeten aannemers worden aangestuurd en moeten de juiste ambtelijke procedures worden gevolgd. Voor particuliere beleggers is dit een complex proces.

Voor projectontwikkelaars daarentegen biedt het transformeren van vastgoed een lucratieve kans om waarde toe te voegen en hoge rendementen te behalen. Zij hebben de gespecialiseerde kennis en ervaring om bouwprocessen te managen en te voldoen aan administratieve vereisten. Hierdoor kunnen zij succesvolle transformatieprojecten uitvoeren met efficiënte opleveringstijden en hoge winstmarges.

Kansen voor de particuliere belegger
Toch zijn er ook kansen voor particuliere beleggers om te investeren in de transformatie van vastgoed. Dit kan door indirect te investeren via een projectontwikkelings- en transformatiefonds, zoals het Fortus Bridge Fonds I. Hierbij kunnen particuliere beleggers geld investeren in vastgoed, wat vervolgens wordt gebruikt om kortlopende financieringen te verstrekken aan projectontwikkelaars. Deze financieringen hebben een maximum van 80 procent loan to value ten opzichte van de eindwaarde en worden gebruikt voor residentiële vastgoedprojecten die bedoeld zijn voor verkoop. Op deze manier kunnen projectontwikkelaars een winstgevend model creëren waar beleggers van kunnen profiteren. Fortus biedt haar investeerders vaste rendementen tot 9 procent op jaarbasis.

Een veilige investering
Om de investeringen te beschermen en risico's te minimaliseren, biedt Fortus extra zekerheden voor investeerders. Zo wordt er een 1e hypotheekrecht gevestigd, zijn er zakelijke en privéborgstellingen en worden alle projecten en leningnemers gescreend door externe partijen. Deze maatregelen zorgen ervoor dat investeringen goed beschermd zijn en de risico's geminimaliseerd worden.

Over Fortus
Fortus is een financier met jarenlange kennis en expertise in de vastgoedmarkt. Met een eigen vastgoedportefeuille, opgebouwd uit eigen ontwikkelingen, kent Fortus alle ins en outs van de markt. Zij financieren Nederlandse projectontwikkelaars die residentieel vastgoed toevoegen aan de koopmarkt.

Benieuwd naar hoe je kunt profiteren van deze nieuwe investeringskansen in de vastgoedmarkt? Bezoek de website van Fortus voor meer informatie over de projectontwikkelingsobligaties en ontdek hoe we jou kunnen helpen met investeren in vastgoed.Reacties


Laatste nieuws