Projecten onder water door gestegen bouwkosten maar stijgende grondkosten groter probleem

"Grootste issue is de vraag of er überhaupt bouwmaterialen geleverd kunnen worden"

Wat zijn de gevolgen van de gestegen bouwkosten voor projecten? Van diverse kanten hoort Vastgoedjournaal dat sommige woningbouwprojecten al onder water staan. Ontwikkelende bouwer Heijmans, Martijn Dirks van Provast en Ton Heijmans van Drees & Sommer vertellen wat zij in de markt zien gebeuren en hoe zij omgaan met de gestegen kosten.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Huub Eschbach

Goed te horen dat er er nu op het scherpst van de snede onderhandeld wordt over de grondprijs. Maar wel tendentieus om van de grondkosten nu het grootste probleem te maken. Stijgende kosten zijn in de eerste plaats een ondernemingsrisico maar met de residuele waarde systematiek in de hand kunnen in het voortraject goede afspraken gemaakt worden om een haalbaar project te krijgen. Het is in het algemeen belang dat er woningen gerealiseerd worden dus laten we er samen uit komen.

Geplaatst op 19 april 2022 om 12:32Laatste nieuws