Mogelijk Bankvrij Vastgoedfinancieringen breekt na drie jaar door €100 miljoen grens 

Al binnen drie jaar na de oprichting heeft financier Mogelijk uit Breukelen meer dan €100 miljoen aan zakelijke hypotheken weten te verstrekken. Bij Mogelijk Bankvrij Vastgoedfinancieringen financiert niet de bank maar een private investeerder het zakelijk onroerend goed van een ondernemer.

Bij Mogelijk financiert één investeerder de zakelijke hypotheek van een ondernemer, zonder tussenkomst van een bank. In tegenstelling tot crowdfunding, brengt Mogelijk één-op-één financieringen tot stand. Peer-to-peer dus. Mogelijk ontstond ten tijde van de crisis.

Mede-oprichter Maarten Rövekamp, van oorsprong projectontwikkelaar, ontwikkelde in die tijd bedrijfsverzamelgebouwen. Ondernemers gaven aan dat ze wel wílden kopen maar dat ze ‘nee’ te horen kregen bij de bank. Rövekamp besloot op zoek te gaan naar investeerders voor de financiering van deze ondernemers. Hij bleek te stuiten op een enorme behoefte.

Veel potentie
Het model blijkt interessant voor zowel investeerders als ondernemers. “Investeerders die voor Mogelijk kiezen hebben behoefte aan zekerheid en een aantrekkelijk rendement. De investeerder krijgt het eerste recht op hypotheek; het pand fungeert daarmee als onderpand, wat zekerheid biedt. Ondernemers die voor Mogelijk kiezen, kunnen rekenen op zeer snelle doorlooptijden. Bovendien kunnen ze heel flexibel omgaan met de financiering omdat deze altijd boetevrij geheel of gedeeltelijk kan worden afgelost. We zien ontzettend veel potentie en verwachten de komende tijd nog een flinke groei”, aldus Rövekamp.

Op de foto van links naar rechts: Pablo van Loor, Annemieke Schoonderwoerd en Maarten Rövekamp van Mogelijk

Reacties

Lees onze special over Bijzondere Projecten