Fintech doet zijn intrede

Fintech doet zijn intrede

Zoals reeds algemeen bekend heeft de vastgoedsector dringend behoefte aan een manier om de groeiende financieringskloof te dichten. De laatste jaren is er een fors terugtrekkende beweging van de Nederlandse vastgoedfinanciers te zien, vooral van de Nederlandse banken. Daardoor is een financieringstekort ontstaan.

18 januari 2022 om 14:40 | 3 min
Opnieuw recordhoogte overbiedingen Nederlandse woningmarkt

Opnieuw recordhoogte overbiedingen Nederlandse woningmarkt

Steeds minder woningen staan te koop terwijl de prijzen blijven stijgen. De gemiddelde verkooptijd wordt daarnaast steeds korter, meldt Matrixian Group. Hierdoor gaan steeds meer kopers meer betalen voor een huis. Het gemiddelde bedrag dat in 2021 werd overboden steeg zelfs met 277%, een recordhoogte.

18 januari 2022 om 13:35 | 2 min

'Drijfveren bewoners bepalen het succes van lokale duurzame mobiliteit'

Onlangs is een onderzoek uitgevoerd onder de Nederlandse bevolking naar de drijfveren en voorkeuren als het gaat om meer duurzame vormen van mobiliteit en wonen. De resultaten zijn verwerkt tot het rapport 'Mobiliteit en duurzaamheid bij gebiedsontwikkeling', die lezers van Vastgoedjournaal hier kunnen downloaden. 

Funda Index Q4 2021: koopvertrouwen toegenomen

Met de Funda Index deelt funda de opvallendste uitkomsten die zijn gebaseerd op gedragsanalyse en onderzoek onder de bezoekers van het grootste huizenplatform van Nederland. In het laatste kwartaal van 2021 viel voornamelijk het toenemende optimisme en koopvertrouwen onder kopers op. Lees er hier meer over. 

18 januari 2022 om 09:52 | 3 min

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021