Nieuw advocatenkantoor van start met vaste en lage prijzen voor vastgoedsector

Per 1 september 2012 is in Nijmegen aan de Guyotstraat een nieuw advocatenkantoor op het gebied van huur-, onroerend goed- en ondernemingsrecht van start gegaan. Guyot Advocaten is een afsplitsing van de sectie Huur- en Onroerend goedrecht van het advocatenkantoor Poelmann van den Broek N.V.  De vier advocaten vinden dat het hoog tijd is om de markt anders te benaderen.

Guyot Advocaten gaat haar werkzaamheden geheel anders aanpakken dan de traditionele advocatuur tot nu toe doet. In plaats van het ouderwetse “uurtje-factuurtje” werkt Guyot Advocaten met vaste prijsafspraken met haar cliënten.

Leent een zaak zich niet voor een vaste prijs, dan variëren de tarieven van 125 euro tot 195 euro per uur. Kantoorkosten worden er niet in rekening gebracht. Die zitten bij de prijs inbegrepen.

David Pijl (foto), een van de advocaten, licht toe: “Veelal hebben cliënten van advocatenkantoren twee bezwaren om een advocaat in te schakelen: Allereerst is het uurtarief van de advocaten hoog. Ten tweede weten cliënten veelal vooraf niet waar ze aan toe zijn; er blijven maar facturen van de advocaat komen. Wij komen aan die bezwaren tegemoet door een laag uurtarief te hanteren en waar mogelijk vooraf een vaste prijs overeen te komen.” 



Reacties


Laatste nieuws