Rotterdam en Den Haag hebben al een skyline, welke steden volgen?

Nederland gaat de hoogte in. Zo kennen Rotterdam en Den Haag inmiddels al een indrukwekkende skyline en andere steden volgen rap. Er zijn al ruim 200 torens hoger dan 70 meter gerealiseerd, er staan er nog tientallen op stapel.

We worden dus steeds meer een hoogbouwland. Komt het door de toenemende vraag naar stedelijk wonen of de enorme hoeveelheid beleggingskapitaal? We vragen ons af welke impact hoogbouw heeft op thema’s als duurzaamheid, circulariteit, mobiliteit, milieubewustzijn en natuurbehoud. En hoe maak je hoogbouw aantrekkelijk?

Tips en tops
Hoogbouw kent veel uitdagingen (te duur, valwinden, saai, betonnen stad, anonimiteit), maar ook veel kansen en juist die worden deze middag benadrukt. Hoogbouw is erg belangrijk voor de verdichtingsopgave. Er wordt veel gebouwd boven het spoor en er worden inclusieve steden gecreëerd waarbij groen en architectuur steeds meer geïntrigeerd worden en waarbij reuring in de plint een belangrijke rol speelt.

Toekomstbestendige hoogbouw
Het is duidelijk dat er veel te spreken en ook nog te leren is over hoogbouw. Daarom organiseren wij op 2 april het congres 'Wat is toekomstbestendige hoogbouw?'. Deze middag komt ook betaalbare huur in hoogbouw aan bod en er is aandacht voor het veelbesproken onderwerp houtbouw. Dit is heel duurzaam en biedt een oplossing voor de stikstofproblematiek en kan een stad ook esthetisch veranderen.

Wilt u erbij zijn?
U kunt nu kaarten bestellen voor het congres 'Wat is toekomstbestendige hoogbouw?', een productie van Vastgoedjournaal in samenwerking met Stichting Hoogbouw en Fakton. U hoort talloze praktijkvoorbeelden, leert van deskundigen, ontmoet partijen die er toe doen en krijgt een reflectie op de dag door de Rotterdamse Dromers. Meer informatie over het congresprogramma en aanmeldmogelijkheden vindt u hier



Reacties


Laatste nieuws