Woningbouwimpuls: pleisters plakken of een structurele aanpak?

Woningbouwimpuls: pleisters plakken of een structurele aanpak?

Na zes tranches is er voorlopig een einde gekomen aan de Woningbouwimpuls. In vier jaar tijd is er voor bijna 1,3 miljard euro uitgekeerd aan gemeenten voor de realisatie van bijna 233.000 woningen. Robin Nieland van Brink blikt in deze bijdrage terug op de Woningbouwimpuls en kijkt welke lessen er geleerd kunnen worden voor de toekomst. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Sibrand Gratama

Gezien de (relatief) hoge kosten voor diverse infra t.b.v. nieuwe uitleglocaties is het moeilijk uit te leggen dat tegelijkertijd niet veel krachtiger wordt ingegrepen in het aanjagen van vastgelopen binnenstedelijke projecten rond OV-knooppunten. Kan niet zo zijn dat die duurzame projecten - al dan niet al eerder gehonoreerd met de woningbouwimpuls of startbouwimpuls - nu aan hun lot worden overgelaten. Het gaat veelal om beeldbepalende hoogstedelijke gebouwen, vaak ontworpen door niet de minste architecten, die niet alleen goed zijn voor duizenden appartementen voor diverse doelgroepen, maar leveren ook een onschatbare bijdrage aan de uitstraling, economie en vestigingsklimaat van grote en middelgrote steden. Bovendien versterken ze de mobiliteitstransitie en de opwaardering van stations/stadsentrees.

Geplaatst op 25 juli 2024 om 18:03



Laatste nieuws