Geen besloten verkoop? Een online inschrijving biedt uitkomst!

Het fenomeen inschrijving is al decennia lang bekend. Met de opkomst van de digitale wereld, de vraag naar transparante controleerbare processen en het verdwijnen van regionale grenzen is dit proces nu ook digitaal te organiseren. Een online inschrijving vergroot de markt, is objectief, geeft ruimte voor aanvullende wensen, is snel en betrouwbaar. Binnen een half uur na sluiting weet je als verkoper waar je aan toe bent. Een bijdrage van BOG Auctions. 

De online inschrijving leent zich uitstekend voor eigenaren welke transparant willen verkopen of afstoten met behoud van de ketenpartners of landelijke interesse willen creëren met opbrengstmaximalisatie, maar waar een veiling niet gewenst is i.v.m. eventuele voorbehouden of wensen vanuit de verkoper.

Duidelijk procesplan
Gedurende het online proces blijft de samenwerking met de ketenpartners intact. Onderdeel hiervan is een duidelijk procesplan. De verkoop wordt juridisch begeleid door de projectnotaris, de makelaar of vastgoedadviseur die zorgt voor duidelijk informatie over het object. In samenspraak met de verkoper en makelaar wordt vervolgens een marketingplan gemaakt om de juiste doelgroep te bereiken, zowel lokaal als landelijk, particulieren als beleggers.

Verschillen
Een openbare inschrijving heeft veel weg van een openbare veiling. Toch zijn er wezenlijke verschillen. Zo zal bijvoorbeeld de bieding digitaal plaatsvinden in plaats van mondeling en wordt er geen inzetpremie uitgeloofd. Ook is het niet mogelijk om te zien hoe vaak er is geboden, door hoeveel verschillende partijen er is geboden en wat de hoogte is van het hoogste bod. Daarnaast kan een bieder aangeven of hij bijvoorbeeld een voorbehoud financiering of keuring wenst.

Hoe werkt een online inschrijving bij BOG Auctions?
Wie geïnteresseerd is in een te koop aangeboden object moet zijn bod via de website uitbrengen. Dit kan met behulp van de digitale inschrijvingstool van BOG Auctions waar kopers een bod kunnen uitbrengen op de betreffende inschrijving. De verkoper heeft voorafgaand aan de inschrijving een termijn doorgegeven wanneer de inschrijvingen binnen moeten zijn gekomen. Nadat de uiterlijke datum en tijd zijn verstreken is het niet meer mogelijk om biedingen te plaatsen en is de inschrijving gesloten. Daarna is het enkel nog aan de verkoper om de biedingen te beoordelen en het beste bod eruit te halen.

Meer informatie over het aanbieden van vastgoed via een inschrijving of een reguliere veiling? We helpen graag! Neem dan ook gerust contact met ons op via +31 (0 )33 - 46 000 76 of stuur een e-mail naar info@bog-auctions.com

Reacties

Lees onze special over Bijzondere Projecten