In het zonnetje vandaag: SWEETS Hotel Amsterdam

Vandaag het laatste zonnetje uit een reeks van zes. Het SWEETS Hotel Amsterdam dingt mee naar de NRP Gulden Feniks 2019 en we vertellen u hier graag meer over. Wie van de zes genomineerden de uiteindelijke winnaar wordt weten we op 25 juni. Wilt u er live bij zijn? Dat kan!

In categorie M (complex van gebouwen) is voor de NRP Gulden Feniks 2019 het SWEETS Hotel Amsterdam genomineerd. Dit project is ingezonden door Marthijn Pool van Space & Matter, met de betrokken partijen Seven New Things, founders of LLoyd Hotel and Cultural Embassy en Grayfield.

Kleine gebouwtjes met potentie
28 brugwachtershuisjes verspreid over de stad en door water met elkaar verbonden, vormen samen SWEETS hotel. Elk brugwachtershuisje is in originele stijl getransformeerd tot onafhankelijke minisuite voor twee personen.

Het idee voor SWEETS hotel ontstond in 2010. In de financiële crisis stond veel vastgoed leeg. Grote leegstaande kantoorgebouwen trokken de meeste aandacht maar Space&Matter zag potentie voor een bijzonder hotelconcept in de kleine gebouwtjes. Omdat de brugaansturing in Amsterdam gecentraliseerd werd kwamen de brugwachtershuisjes in onbruik. Om het hotelconcept te ontwikkelen en te exploiteren werd samenwerking gezocht met de oprichters van het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade Suzanne Oxenaar en Otto Nan van Seven New Thing en ontwikkelaar Grayfield.

Met een bootje
Sinds 2018 worden de leegstaande Amsterdamse brugwachtershuisjes getransformeerd tot hotelkamer. Het hotel heeft geen centrale faciliteiten. Voorzieningen in buurt doen daarom dienst als lobby, ontbijtplek of restaurant.

De brugwachtershuisjes zijn gebouwd tussen 1673 en 2009. Architecten zoals Berlage en van Eyck hebben ook aan de huisjes ontworpen en de architectuurstijlen variëren van Amsterdamse School tot High Tech. De huisjes staan op bijzondere plekken en soms is het een uitdaging om er te komen, sommige huisjes zijn bijvoorbeeld alleen bereikbaar met een bootje.

Uitreiking
Op dinsdag 25 juni tijdens de NRP Nationale Transformatie & Renovatiedag vindt de uitreiking van de NRP Gulden Feniks 2019 plaats. Alle genomineerden zijn aanwezig. Wilt u hier ook live bij aanwezig zijn? Hier vindt u het gehele programma en het aanmeldformulier. 

Alle zes de genomineerde projecten nog één keer op een rij
Eiffelgebouw in Maastricht
Innovation Powerhouse in Eindhoven
Kijkkoepel Fort Krommenie in Uitgeest
LocHal in Tilburg
Stationsrenovatie metro Oostlijn in Amsterdam
Sweets Hotel in Amsterdam Reacties


Laatste nieuws