In het zonnetje vandaag: LocHal Tilburg

Het is alweer tijd voor de vierde genomineerde voor de NRP Gulden Feniks 2019. In totaal zijn er zes projecten in de race voor de titel. De winnaar wordt bekend gemaakt op 25 juni en u kunt hier bij zijn. Vandaag lichten we LocHal in Tilburg voor u uit.

In categorie S (gebouw) is voor de NRP Gulden Feniks 2019 de LocHal in Tilburg genomineerd. Dit project is ingezonden door Theo van Dongen van gemeente Tilburg, met de betrokken partijen Civic Architects, Braaksma & Roos Architectenbureau, Inside Outside / Petra Blaisse, Donkergroen, Mecanoo architecten en studenten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Bieb in locomotiefwerkplaats
De voormalige locomotiefwerkplaats in Tilburg is getransformeerd tot een publieke stadshal. In het gebouw is de Bibliotheek Midden Brabant gevestigd; een plek waar kennis wordt opgehaald en geproduceerd, samen met kunstorganisaties en de vergader- en co-workinglocatie van Seats2Meet.

Het nieuwe ontwerp zet niet in op ‘herbestemming’, maar op ‘doorbestemming’. Het is een soort overdekt stadsplein geworden met behoud van de oorspronkelijke vloer, met smeerputten en rails, en kraanbanen. Zes enorme beweegbare textiele wanden accentueren de schaal van het gebouw, definiëren verschillende ruimtes en verbeteren de akoestiek. Op het nieuwe stadsbalkon heb je uitzicht over Tilburg.

100.000 bezoekers
Het succes van de LocHal ligt in de samenwerking tussen de betrokken partijen. Gemeente, gebruikers, ontwerpers, ingenieurs en bouwers werkten samen aan een gemeenschappelijk doel. In de eerste maand kwamen er 100.000 bezoekers af op de LocHal.

Uitreiking
Op dinsdag 25 juni tijdens de NRP Nationale Transformatie & Renovatiedag vindt de uitreiking van de NRP Gulden Feniks 2019 plaats. Alle genomineerden zijn aanwezig. Wilt u hier ook live bij aanwezig zijn? Hier vindt u het gehele programma en het aanmeldformulier. 

Morgen in het zonnetje: Stationsrenovatie Metro Oostlijn AmsterdamReacties


Laatste nieuws