In het zonnetje vandaag: Stationsrenovatie Metro Oostlijn Amsterdam

Het een na laatste project dat in de race is voor de NRP Gulden Feniks 2019 staat vandaag in de schijnwerpers: de Amsterdamse stationsrenovatie Metro Oostlijn. De winnaar wordt bekend gemaakt op 25 juni en u kunt hier bij zijn.

In categorie M (complex van gebouwen) is voor de NRP Gulden Feniks 2019 de Stationsrenovatie Metro Oostlijn in Amsterdam genomineerd. Dit project is ingezonden door Maarten van Bremen van GROUP A, met de betrokken partijen Metro en Tram, Amsterdam, Fabrique, Hegeman+, De Groot Installatiegroep, BeersNielsen en Atelier René Knip.

Brutalistische architectuur
De meerderheid van mensen woont in steden. Hun mobiliteit hangt niet alleen af van efficiënt openbaar vervoer maar evenzo van ruimten die integrale waarde hebben voor de stad. Het metrosysteem als sociale ruimte verdient uitzonderlijke aandacht. En het renoveren van metrolijnen uit de vorige eeuw is daarom een belangrijke taak.

De Oostlijn loopt van Centraal Station naar Amsterdam Zuidoost, deels ondergronds en deels bovengronds. GROUP A is verantwoordelijk voor het ontwerp van de renovatie van de 16 oorspronkelijke stations. De Oostlijn is een uniek voorbeeld van brutalistische architectuur in Nederland. In de loop der jaren heeft het oorspronkelijke concept aan kracht verloren en was niet meer berekend op de toekomst. De huidige renovatie-strategie zorgt voor consistentie en maakt de stations duurzaam. Een goede basis voor de komende 30 jaar.

Uitreiking
Op dinsdag 25 juni tijdens de NRP Nationale Transformatie & Renovatiedag vindt de uitreiking van de NRP Gulden Feniks 2019 plaats. Alle genomineerden zijn aanwezig. Wilt u hier ook live bij aanwezig zijn? Hier vindt u het gehele programma en het aanmeldformulier.

Morgen in het zonnetje: SWEETS Hotel AmsterdamReacties


Laatste nieuws