In het zonnetje vandaag: Innovation Powerhouse Eindhoven

Het wordt spannend in de Haagse Caballero Fabriek op 25 juni. Er zijn namelijk zes projecten in de race voor de NRP Gulden Feniks 2019 en die dag wordt de winnaar bekend gemaakt. We nemen de komende dagen de genomineerde projecten stuk voor stuk met u door. Vandaag is het Innovation Powerhouse in Eindhoven aan de beurt.

In categorie S (gebouw) is voor de NRP Gulden Feniks 2019 het Innovation Powerhouse in Eindhoven genomineerd. Dit project is ingezonden door Janne van Berlo van Atelier van Berlo, met de betrokken partijen VanBerlo, Eugelink Architectuur en De Bever Architecten.

Digitaal vs. fysiek
De voormalige energiecentrale van Philips in Eindhoven is getransformeerd tot het Innovation Powerhouse, een ecosysteem voor de creatieve industrie. In de zoektocht naar een nieuwe huisvesting zocht designbureau VanBerlo niet alleen een eigen kantoor, maar een locatie waar een ecosysteem voor open innovatie zou kunnen ontstaan. In een steeds digitalere wereld geloven zij juist in de kracht van een fysieke plek.

Toch nog afgebouwd
Het pand heeft haar originele industriële karakter behouden. Dwars door het pand is een centrale straat gecreëerd waar bedrijven elkaar kunnen ontmoeten, inspireren, samenwerken en evenementen organiseren. Door een wijziging in energieproductie (van kolen naar olie) is de hoge centrale middenbeuk van het originele ontwerp nooit afgebouwd. Geïnspireerd op de originele tekeningen is met een stalen verticale tuin de origineel bedoelde symmetrie voltooid. Er is bij de transformatie veel aandacht besteed aan duurzaamheid, het gebouw heeft nu een A+ energielabel.

Uitreiking
Op dinsdag 25 juni tijdens de NRP Nationale Transformatie & Renovatiedag vindt de uitreiking van de NRP Gulden Feniks 2019 plaats. Alle genomineerden zijn aanwezig. Wilt u hier ook live bij aanwezig zijn? Hier vindt u het gehele programma en het aanmeldformulier.

Morgen in het zonnetje: Kijkkoepel Fort bij Krommeniedijk in UitgeestReacties


Laatste nieuws