In het zonnetje vandaag: Eiffelgebouw Maastricht

Het wordt spannend in de Haagse Caballero Fabriek op 25 juni. Er zijn namelijk zes projecten in de race voor de NRP Gulden Feniks 2019 en die dag wordt de winnaar bekend gemaakt. We nemen de komende dagen de genomineerde projecten stuk voor stuk met u door. Vandaag is het Eiffelgebouw in Maastricht aan de beurt.

In categorie S (gebouw) is voor de NRP Gulden Feniks 2019 het Eiffelgebouw in Maastricht genomineerd. Dit project is ingezonden door Erwin Gerardu van Belvedere Wijkontwikkelingsmaatschappij, met de betrokken partijen WOM Belvedere, Braaksma & Roos Architectenbureau, OZ, The Invisible Party, Brekelmans, K+Adviesgroep, BAM Bouw & Techniek - regio Maastricht en The Student Hotel.

10 jaar leegstand
In de Maastrichtse wijk het Sphinxkwartier heeft het Eiffelgebouw na vertrek van de Sphinxfabriek tien jaar leeggestaan, maar nu heeft het weer een nieuwe bestemming gekregen. Het gesloten industriële complex is herontwikkeld tot een open en gastvrije locatie van The Student Hotel met loftwoningen, kantoorruimten en publiekstoegankelijke functies.

Van gesloten naar open
De herontwikkeling was een behoorlijke opgave omdat het Eiffelgebouw zijn ‘rauwe’ eigenheid moest behouden en tegelijkertijd ruimte moest bieden voor creatief nieuw gebruik. In het middendeel van het Eiffelgebouw is The Student Hotel gevestigd met 378 kamers, restaurants en verschillende ontmoetings- en conferentieruimten. De koppen van het gebouw zijn bestemd voor creatieve ondernemingen en start-ups en de bovenste verdiepingen zijn getransformeerd tot loftwoningen. En niet alleen het gebouw is grondig onder handen genomen. De Gemeente Maastricht gaf ook het startsein voor de herontwikkeling van het gehele industriële Sphinxkwartier tot een nieuwe moderne stadswijk met een belangrijke culturele functie.

Uitreiking
Op dinsdag 25 juni tijdens de NRP Nationale Transformatie & Renovatiedag vindt de uitreiking van de NRP Gulden Feniks 2019 plaats. Alle genomineerden zijn aanwezig. Wilt u hier ook live bij aanwezig zijn? Hier vindt u het gehele programma en het aanmeldformulier. 

Morgen in het zonnetje: het Eindhovense Innovation Powerhouse. Reacties


Laatste nieuws