Obligaties op de blockchain: een revolutie in vastgoedfinanciering?

YourFund, een relatief nieuwe speler op de vastgoedmarkt, komt met een naar eigen zeggen revolutionaire oplossing die financiering voor projectontwikkelaars nog toegankelijker maakt.

Met behulp van doelgerichte marketing en blockchain maakt YourFund investeren in vastgoed voor iedereen toegankelijk. Dat gebeurt via obligaties op de blockchain die projectontwikkelaars uitgeven via YourFund. Beleggers kunnen vervolgens op deze obligaties inschrijven.

Ook maatschappelijk doel
Op die manier krijgen projectontwikkelaars financiering zodat zij sneller kunnen bouwen en bereikt YourFund bovendien haar maatschappelijk doel: het woningtekort in Nederland tegengaan. Op dit moment kampt ons land met een woningtekort van maar liefst 83.000 woningen per jaar. Dit tekort wordt mede door de banken in de hand gewerkt omdat ontwikkelaars steeds moeilijker hun projecten door de banken gefinancierd krijgen.

Sinds de financiële crisis zijn banken minder geneigd vastgoed te financieren vanwege het Basel III akkoord. Dit akkoord eist dat banken meer eigen vermogen tegenover leningen moeten aanhouden. Daardoor is het financieren van vastgoed voor hen minder lucratief geworden. Vooral voor kleine vastgoedontwikkelaars is financiering via banken nauwelijks nog een optie.

Financiering door de crowd
YourFund heeft in het afgelopen jaar een concept ontwikkeld waarmee deze problemen kunnen worden opgelost. Zo helpt YourFund bij het vermarkten van door projectontwikkelaar uitgegeven obligaties. Aan de hand van een gepersonaliseerde fondspagina kunnen investeerders toegang krijgen tot het investeringsdashboard. Daarin kunnen belangstellende investeerders een obligatie aankopen die via blockchain is vastgelegd.

Voordelen voor de belegger
Om het investeren in vastgoed voor iedereen mogelijk te maken zal YourFund samenwerken met projectontwikkelaars die obligaties uitgeven met een nominale waarde van slechts 100 euro. Dankzij deze obligaties op de blockchain investeren beleggers dus op een nieuwe manier in vastgoedprojecten van ontwikkelaars. Eenvoudig, simpel en aantrekkelijk dankzij een vast rendement van 4,5% op jaarbasis.

Voordelen voor vastgoedontwikkelaars
Voor vastgoedontwikkelaars is dit vernieuwende concept interessant omdat ze toegang hebben tot een alternatieve vorm van financiering. YourFund helpt ontwikkelaars voorts met doelgerichte marketingcampagnes en met het vastleggen van de obligaties in de blockchain in samenwerking met Bondex.


Interesse?
Wil jij meer rendement over je spaargeld? Of ben je als projectontwikkelaar op zoek naar financiering? Kijk dan eens op de website van YourFund voor meer informatie. Of stuur een mail naar hello@yourfund.nl. Foto betreft het team van YourFund bestaande uit (van links naar rechts):  Janneke Methorst, Luc van Poll en Fabrizio Kruisland.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022