Jonald Bouwhuis blikt terug op de drama’s rond zijn vastgoedfondsen

Vastgoedondernemer Jonald Bouwhuis – recent bekend om zijn woonconcept Edelwonen – brengt een nieuw boek uit waarin hij terugblikt op de roerige tijd rond de Bouw State vastgoedfondsen tijdens de laatste vastgoedcrisis.

In het binnenkort te verschijnen boek `In alle bouwstaten - Doorgaan waar anderen opgeven', een autobiografie en insideranalyse tegelijk over het ontstaan en de effecten van de crisis in het vastgoed. Bouwhuis werd zwaar getroffen tijdens de crisis. Hij raakt er bijna alles door kwijt waaronder de Bouwhuis Groep en het beheer van de Bouw State vastgoedfondsen.

Aanvallen vanuit de media
Er werd volgens Bouwhuis 'keihard op de man gespeeld', eerst op hemzelf en later op Hans Wiegel, de VVD-coryfee die destijds betrokken was bij de Bouw State fondsen. Hij schrijft in zijn boek over de ‘aanvallen vanuit de media, de pogingen om zijn goede naam te beschadigen, diefstal van beveiligde documenten uit zijn kantoor, gps-trackers onder auto`s, advocaten die over de schreef gaan en uit hun ambt worden gezet en mensen met dubbele agenda`s die vals spel spelen’.

Het schrijven van zijn laatste boek duurde drie jaar omdat zich telkens nieuwe procedures aandienen. Volgens Bouwhuis tonen alle gewonnen rechtszaken en positieve uitkomsten van onderzoeken van de Belastingdienst, het OM, de AFM dat hem niets te verwijten valt. De banken blijven zijn projecten financieren.  Jonald Bouwhuis timmert momenteel stevig aan de weg met zijn Edelwonen woonconcept waarbij hij kantoren transformeert in luxe woningcomplexen.Reacties


Laatste nieuws